Actual

Prețuri mai mici înainte de sărbători. Care sunt promisiunile oficialilor

Coș de cumpărături,
sursa foto Antena 3CNN

Românii se confruntă cu venituri destul de mici. Aceștia încearcă să facă față cheltuielilor de zi cu zi. Dar, costurile mari de trai reprezintă un obstacol și necesită o bună gestionare a bugetului. Stresul financiar se resimte și mai tare în perioada sărbătorilor. Oficialii promit că vom avea parte de prețuri mai mici chiar înainte de sezonul rece.

Oamenii cheltuie mulți bani pentru a prepara cele necesare pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Alimentele se regăsesc la prețuri destul de mari. Motiv pentru care, oficialii au anunțat reduceri înainte de sărbători.

Prețuri mai mici înainte de sărbători

Românii se vor bucura de prețuri mai mici în magazine. Ministrul Agriculturii a promis că tarifele pentru alimente vor scădea înainte de perioada sărbătorilor de iarnă. Oamenii vor beneficia de reduceri la diferite produse tradiționale, precum cozonacul. De asemenea, vor fi ieftinite alimentele folosite pentru prepararea meselor de sărbătoare. De la drojdie, la unt sau zahăr.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că marile magazine au scăzut deja prețurile pentru anumite produse. „Zi de cumpărături şi de o scurtă analiză a preţurilor din supermarket-uri! Observi uşor etichetele colorate care îţi arată vechiul şi noul preţ, iar la final, ai plătit mai puţin!” a scris ministrul pe Facebook.

Ieftiniri la raft

Oficialul a precizat că produsele românești vor fi mai ieftine în acest an, în urma reducerilor aplicate. „Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie şi deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse româneşti mai ieftine!”, a declarat Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul a precizat că aceste reduceri sunt o urmare a Ordonanței legată de prelungirea limitării adaosului comercial. Acesta a explicat că măsurile au fost posibile prin intermediul discuțiilor cu magazinele. Astfel, această inițiativă protejează puterea de cumpărare a românilor.

„Ordonanța privind prelungirea adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarket-urilor care au înțeles și au fost alături in demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici!” a scris ministrul Agriculturii.

Noi produse pe lista plafonărilor

Având în vedere că se apropie iarna, costurile nevoilor oamenilor cresc. De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă, cumpărăturile de produse alimentare reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor. Astfel, Guvernul a adoptat la sfârșitul lunii octombrie o ordonanță. Care prelungește cu trei luni perioada în care este în vigoare limitarea adaosului comercial.

În plus, pe această listă de reduceri au fost adăugate noi produse. Printre care orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul. „Am oprit creşterea excesivă a preţurilor pentru alimente, iar, pentru multe dintre produsele incluse în listă, la raft, se constată scăderi substanţiale de preţ. De aceea, avem toate motivele să continuăm această măsură, care protejează în special familiile cu venituri medii şi mici”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform Romania TV .