Actual Politică

Prim-ministru cu orice risc. Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge premier la vară

marcel-ciolacu

Temperaturile ridicate au încins atmosfera până şi în coaliţie, unde nimeni nu se aştepta ca liniştea politică să fie deranjată. Duminică, o zi liniştită de  week end a fost tulburată de liderul PNL, deputatul Alexandru Muraru care a testat calmul coaliţiei de guvernare şi a declarat că rocada premierilor n-ar mai trebui să aibă loc, întrucât nu ar fi un semnal bun a schimba premierul cu un an înainte de alegeri.

Prim-ministru cu orice risc. Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge premier la vară

După ce liderii PNL au încercat să dreagă într-un fel declaraţia colegului de la Iaşi, azi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă decât alegeri anticipate”. Liderul PSD a spus că protocolul coaliției „e clar”.

„E o onoare să fii prim-ministru. Dacă colegii mei vor considera că eu trebuie să fiu, eu o să fiu. Categoric. Haideți să nu comentez cum se trezește unul într-o vancață pe plajă să spună. Protocolul e clar, dacă nu se va face această rotativă nu e altă variantă decât alegeri anticipate”, a declarat liderul PSD.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a dat asigurări colegilor de la PSD că nu există nicio intenție a liberalilor de a nu se ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut în protocolul Coaliției.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu ar trebui să preia șefia Guvernului anul viitor, la finalul lunii mai.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: se va face la un moment dat o remaniere

În cea ce priveşte o posibilă remaniere în cabinetul Ciucă, liderul PSD, a spus că la un moment dat va avea loc.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Asta a fost discuţia de acum o lună, o să avem o discuţie mai aplicată în interiorul coaliţiei. Nu vreau să am o discuţie punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu premierul şi pe urmă cu colegii mei. Nu vin aceste veşti la televizor date de cineva. Cred că un Guvern funcţionează şi cu remanieri. E ceva normal, nu că susţin o anumită remaniere sau nu”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Întrebat dacă ministrul Energiei Virgil Popescu e vizat de remaniere, Ciolacu a răspuns: „La fel cum m-am abţinut şi în ceea ce priveşte pe domnul ministru Dîncu, lăsaţi-mă să avem aceeaşi abordare corectă, în interiorul coaliţiei”.