Diverse

Prima palmă dureroasă primită de Simona Halep după ce a fost găsită dopată. Șeful FRT ridică din umeri

Prima palmă dureroasă primită de Simona Halep după ce a fost găsită dopată. Șeful FRT ridică din umeri

Din dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep a ajuns într-o situație greu de explicat în cuvinte. Chiar dacă președintele interimar al Federației Române de Tenis, George Cosac spune că nu o suspendă, marea sportivă nu mai are tratament preferențial în România.

Ce înseamnă asta? Că Simona, tenismena care a făcut istorie, aducând România pe cele mai înalte culmi nu va avea voie să stea în zonele oficiale sau VIP ale vreunei competiții naționale sau internaționale. Cu alte cuvinte, Simona Halep va fi obligată să-și cumpere bilet și să intre la meciuri, ca orice om de rând.

„Ea e suspendată de Federația Internațională. Era considerată jucătoarea numărul 1”

„Ea nu joacă în campionatul din România, ea n-a jucat de 10-15 ani la nicio echipă, la niciun turneu. Dacă Federația Internațională a suspendat-o, deci ea nu va juca nicio competiție!

Adică e clar că intră sub aceeași suspendare, ce suspendare să-i mai dau eu? Nu am din ce s-o suspend. Ea e suspendată de Federația Internațională. Era considerată jucătoarea numărul 1, datorită clasamentului WTA. Dar ea în campionatul național n-a mai jucat de 15 ani”.

Nu va primi nici măcar acreditare

Dar umilința nu se oprește aici, pentru că Simona nu va avea parte nici măcar de acreditare pentru evenimentele care vor avea cât ea va fi suspendată.

„Noi n-am invitat-o nicăieri, urma să vorbesc cu ea să vină ca spectatoare la Oradea. Deci nu o invitație specială!

Dacă se duce și își cumpără bilet, bănuiesc că poate să intre oriunde. Știți ce s-a întâmplat cu domnul Ilie Năstase la Mamaia. Exact aceeași treabă! Era suspendat, dar s-a dus și și-a cumpărat bilet, intrând ca spectator. E logic că Federația Română este sub Federația Internațională, dar am zis că nu are rost să facem noi ceva suplimentar”, a mai precizat George Cosac.

În cazul nerespectării interdicțiilor, Simona Halep și-ar putea complica situația, susține antrenorul Mihai Rusu: „Federația Internațională îi va aplica o nouă suspendare Simonei dacă va apărea în zonele oficiale la meciurile de tenis!”.

Președintele WTA despre Simona Halep: „Nu aş pune sub semnul întrebării integritatea sa”

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), Steve Simon, a declarat că nu ar pune sub semnul întrebării integritatea Simonei Halep, testată pozitiv la un control antidoping.

„Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce procesul se va desfăşura, adevărul va ieşi la iveală şi vom acţiona în consecinţă. Dar am multă simpatie pentru Simona, deoarece nu aş pune sub semnul întrebării integritatea sa”, a spus Simon într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

„O cred când spune că nu a făcut ceva intenţionat. Acestea fiind spuse, cred cu tărie în programul nostru antidoping şi cred că este unul bun, iar jucătorii îl susţin. Iar dacă o întrebaţi pe Simona, şi ea îl susţine”, a subliniat Steve Simon, care a precizat că discutat cu Halep după anunţul testului său pozitiv, relatează Agerpres.