Actual

Prima reacție. Ce transmite familia tinerei, Ana Oros Daraban și ce ipoteză lansează Marius Chirca, președinte Kola Koriola

Prima reacție. Ce transmite familia tinerei, Ana Oros Daraban și ce ipoteză lansează Marius Chirca, președinte Kola Koriola

”Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să nu mai existe astfel de evenimente, cu pierderi de vieți omenești, victime ale atacurilor canine, într-o societate civilizată, aliniată la valorile europene și internaţionale cele mai înalte”. Acesta este mesajul transmis în această dimineață de familia tinerei Ana Oros Daraban.

Prima reacție. Ce transmite familia tinerei, Ana Oros Daraban și ce ipoteză lansează Marius Chirca, președinte Kola Koriola

Ana Oros Daraban a fost consiliată cu empatie și profesionalism de Asociația IREC după atacul din aprilie 2022. După decesul ei în condiții tragice acum trei zile, Asociația IREC a preluat și transmis comunicatul familiei îndoliate.

”Este un moment extrem de greu pentru familia Anei, pentru toți prietenii și cunoscuții ei.

Apreciem atenția și dorința de a mediatiza acest caz, însă, vă adresăm rugămintea de a ne înțelege durerea și mai ales faptul că membrii familiei nu au puterea de a da, în aceste momente, declarații presei și reprezentanților mass media. Din aceste motive, vă rugăm să ne respectați aceste momente îndurerate, de o deosebită încărcătură emoțională.

Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să nu mai existe astfel de evenimente, cu pierderi de vieți omenești, victime ale atacurilor canine, într-o societate civilizată, aliniată la valorile europene și internaţionale cele mai înalte.

Cu profundă durere”, a transmis familia Anei Oros Daraban

Ipoteză în cazul femeii ucise lângă Lacul Morii: Ar putea fi vorba de câini de luptă, antrenați să omoare

Ipoteze șocante în cazul femeii omorâte sâmbătă de câini la Lacul Morii, conform Digi 24. Se vorbește despre posibilitatea ca femeia să fi fost atacată de câini de luptă, antrenați să omoare. Poliția Română susține că nu are cunoștință de niciun caz de lupte de câini în zona Bucureștiului. Asociația Chinologică din România avea înregistrați în 2018 doar 107 câini de luptă și de atac pe tot teritoriul României.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Română au deschis un dosar penal în cazul morții femeii mușcate de câini la Lacul Morii. Faptele cunoscute până în acest moment indică faptul că Ana Oros a fost atacată sâmbătă dimineață de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Situația a fost semnalată de un cetățean a văzut de la distanță cum femeia era atacată de câini. El a sunat la 112, însă echipajul medical ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul.

Marius Chirca este președintele unui ONG, Kola Koriola, care se ocupă cu salvarea și îngrijirea animalelor fără adapost. El susține într-o declarație acordată Digi24.ro că este foarte probabil să avem de-a face cu câini antrenați să lupte și, de asemenea, că este aproape imposibil ca femeia să fi fost omorâtă de câini maidanezi.

“O haită de câini maidanezi nu face asta. Un maidanez mușcă și fuge. Maidanezul nu stă lângă tine la pământ și te manâncă. Știu cum atacă un câine antrenat și pot să fac diferența față de atacul unui câine maidanez. Pentru că și eu am fost mușcat”, a declarat Chirca.

“Sper ca ancheta poliției sa lămurească lucrurile cât mai rapid. Sper să se verifice bine zona să se stabilească dacă sunt și câini din rasă agresivă, dresați sa poată dezvolta o asemenea agresivitate, câini cu proprietari. Tot din informațiile mele, unele mai vechi, în zona Chiajna sunt câteva haite de bipezi care organizează lupte de câini”, spune Marius Chirca.

El se declară aproape convins că avem de-a face în acest caz cu câini antrenați să omoare.

“În 99% din cazuri un câine mandanez nu poate omorî un om. A, că-i face o mușcătură, că-i rupe o venă principală și sângerează abundent și moare, da, se poate întâmpla. Dar să muște, să pună la pământ, să descompună în continuare, asta doar un câine antrenat poate să facă. Luptele de câini se dau până la moarte sau până când proprietarul câinelui care pierde se recunoaște învins. Dar doi pitbuli se vor bate până unul moare. Și când este celălalt mort, asta mușcă încă din el”, ne-a mai spus Marius Chirca.