Actual Politică

Primarii USR nu sunt de acord cu deciziile propriilor parlamentari şi le reproşează că nu le susţin proiectele locale

Primarii USR nu sunt de acord cu deciziile propriilor parlamentari şi le reproşează că nu le susţin proiectele locale
Arhivă

Primarii USR nu susţin acţiunea parlamenarilor partidului care s-au opus creşterii salariilor aleşilor locali. Un exerciţiu a fost făcut de deputatul PSD Gabriel Zetea care i-a sunat pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureș și i-a întrebat privitor la majorarea salariilor aleşilor locali şi niciunul nu susţine acţiunea Uniunii Salvați România care s-a opus.

Primarii USR nu sunt de acord cu deciziile propriilor parlamentari şi le reproşează că nu le susţin proiectele locale

„Nu e nicio problemă în a avea un fir roşu între primari şi parlamentari, ba este rolul parlamentarului de a răspunde la telefon. După ziua de astăzi am multe apeluri. Faptul că există un fir roșu şi primarii sună parlamentarii este un lucru normal. Cei de la USR nu înţeleg că trebuie să aibă această legătură cu administraţia publică locală şi sunt rupţi total de realitate, de problemele din iarba de acasă.

Astăzi, de exemplu, întrebaţi-i pe parlamentarii USR de Maramureş, eu i-am sunat pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureş. Eu personal, am vorbit cu toţi cei patru (..) Niciunul nu susţine acţiunea dumneavoastră.

Asta înseamnă că aveţi un partid rupt, un partid care funcţionează într-un fel la centru şi în altfel în teritoriu. Nu aveţi un partid unit, primarii nu susţin lucrurile pe care le-aţi spus, primarii vă reproşează că nu îi căutaţi, că nu susţineţi proiectele locale. (..) Toţi au spus că nu au fost căutaţi de parlamentarii USR“, a spus Zetea la Profit News TV.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor. S-au înregistrat 168 voturi ‘pentru’, 79 ‘contra’ şi 4 abţineri.

În plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarii USR au adus acuze foarte grave parlamentarilor din coaliţia de guvernare

Deputatul Oana Ţoiu (USR) a acuzat coaliţia de guvernare ”a nedreptăţii””renunţă şi astăzi la votul românilor”.

”Nu poate trece nevăzut ce faceţi astăzi. Puneţi din nou politicienii pe primul loc. (.) Aţi votat în comisia de muncă şi ce veţi vota în plen, sunt măriri de 1.600 de lei, 1.900 de lei doar pentru cei care sunt în frunte la salarizare”, a spus ea.

Şi deputatul Cristian Seidler, de la USR, a intervenit, arătând că ”îmbuibare este cuvântul de ordine al acestei dezbateri”.

Claudiu Năsui (USR) a afirmat că ”dezbaterea nu este dacă să creştem sau nu salariile ci dacă să o facem pentru toţi românii sau să o facem doar pentru unii, apropiaţi de dumneaovastră”.

”Dacă voiaţi să ajutăm pe toată lumea (..) atunci putem să facem asta printr-o reducere a taxării muncii, care este foarte mare mai ales pe salariile mici. Votaţi acest amendament pentru a nu face această mojicie şi să majorăm doar pentru demnitari şi politicieni salariile, într-o perioadă de criză”, a spus Năsui.