Actual

Principele Nicolae l-a arătat românilor pe strănepotul Regelui Mihai

Principele Nicolae l-a arătat românilor pe strănepotul Regelui Mihai

Deși e decăzut din drepturi de Casa Regală românescă, principele Nicolae rămâne pe veci nepotul Regelui Mihai, iar copiii lui sunt strănepoții Majestății Sale. Băiețelul Mihai abia a venit pe lume.

Anul acesta, în apropierea Paștelui, familia lui Nicolae al României a fost binecuvântată cu încă un moștenitor. De data aceasta, cuplul are un băiat care a primit numele bunicului său, Mihai, în cinstea lui, după cum a mărturisit fericitul tătic.

Principele Nicolae l-a arătat românilor pe strănepotul Regelui Mihai

„Cu recunoștință profundă pentru darul Proniei Divine și cu o nemărginită bucurie, vă împărtășesc vestea nașterii fiului meu Mihai pe 15 aprilie 2022 la ora 02:05. Strănepotul regelui Mihai a venit pe lume la spitalul Polizu din București. Soția mea Alina Maria și fiul nostru sunt în stare de sănătate perfectă”.

Câteva zile mai târziu, mămica și băiețelul au ajuns acasă, iar surioara lui, Maria, primul copil al cuplului, este foarte fericită, dar și curioasă să-l observe pe cel mic.

Principele Nicolae a postat primele imagini cu strănepotul regelui Mihai, înainte cu câteva ore de Învierea Domnului.

Împreună cu fotografiile familiei sale, Nicolae a postat un mesaj în care le urează prietenilor virtuali un „Paşte fericit”.

„Așa sărbătorim noi Paștele în acest an, în patru. Nihil Sine Deo!  Hristos a Înviat!”  este mesajul scris de prinţul Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

Exclus ca moștenitor al Coroanei, Nicolae e fericit cu familia sa

Casa Regală din România se ține departe de Nicolae, după ce, în 2015, Regele Mihai i-a retras titlul de „principe al României” nepotului său și l-a exclus din linia succesorală a  Coroanei României. Motivul a fost faptul că acesta a făcut un copil nelegitim, în afara căsătoriei, dar pe care, ulterior, l-a recunoscut. Românii, însă, continuă să-l numească Principele Nicolae.

Fostul moștenitor al Coroanei, în ciuda suferinței pentru ruperea oricăror relații cu membrii Casei Regale, și-a găsit fericirea în sânul familiei pe care și-a format-o.

În mesajul pe care l-a lansat când i s-a născut băiețelul pe 15 aprilie, Nicolae a spus:

„Mihai s-a născut în preajma Învierii Mântuitorului și a unei zile istorice de mari emoții pentru bunicul meu, regele Mihai și deopotrivă pentru poporul român: reîntoarcerea în România de Sfintele Paști, acum 30 de ani, după 45 de ani de exil. Întreaga noastră familie trăiește momente speciale, de mari bucurii și împliniri.

Mulțumim cu recunoștință tuturor românilor care ne sunt alături cu dragostea și entuziasmul lor. Aleasă gratitudine și prețuire personalului medical implicat în nașterea fiului nostru. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a transmis Nicolae al României, semnând anunțul cu expresia „NIHIL SINE DEO”.