Actual International

Prințul Harry și Meghan Markle, premiați pentru comentariile explozive împotriva propriei Familii Regale

Prințul Harry și Meghan Markle, premiați pentru comentariile explozive împotriva propriei Familii Regale

Prințul Harry și Meghan Markle urmează să accepte un premiu pentru că au luat atitudine împotriva „rasismului structural” din Familia Regală.

Ducele și ducesa de Sussex au câștigat prestigiosul premiu Robert F. Kennedy Ripple of Hope Award pentru că au contestat „structura de putere” a The Firm (podcast).

Nepoata lui John F. Kennedy, Kerry Kennedy, care va fi gazda premiilor, a declarat că cei doi au luat o poziție foarte curajoasă împotriva familiei regale, mai ales că știau că vor fi ostracizați.

Aceasta vine după ce Harry și Meghan au făcut comentarii explozive despre rasismul din cadrul familiei regale, în timpul unui interviu exploziv cu Oprah Winfrey.

Cei doi au susținut că un membru senior al familiei regale a făcut un comentariu rasist despre culoarea pielii fiului lor nenăscut de atunci, Archie.

Prințul William a fost nevoit să ia apărarea monarhiei după interviu, spunând reporterilor: „Nu suntem deloc o familie rasistă”.

Palatul Buckingham a emis, de asemenea, o declarație în numele reginei Elisabeta a II-a în urma interviului, spunând: „În timp ce unele amintiri pot varia, acestea sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de familie în mod privat”.

Premiul a divizat opiniile, Kerry Kennedy catalogând interviul în care Meghan și Harry au stat de vorbă ca fiind o „poziție eroică”.

Totodată, Robert F Kennedy Jr, fratele lui Kerry, a descris decizia de a le înmâna premiul lui Harry și Meghan ca fiind „deconcertantă”.

Se plătesc sume mari pentru participarea la evenimente

Ducele și ducesa de Sussex urmează să primească premiul în cadrul Galei Ripple of Hope din New York, pe 6 decembrie.

Biletele la gală se vând cu până la 840.000 de lire sterline.

Pachetul „Pioneer”, de nivel superior, include patru locuri la masa principală, unde se așteaptă să ia loc și Ducele și Ducesa de Sussex.

Alte pachete costă 420.000 de lire sterline și includ accesul la recepția VIP.

Evenimentul este realizat de Organizația pentru Drepturile Omului Robert F. Kennedy.

Printre câștigătorii anteriori se numără președintele american Joe Biden și foștii președinți Barack Obama și Bill Clinton, precum și foștii candidați democrați Hilary Clinton și Al Gore.

Alec Baldwin, actor și producător de la Hollywood, va superviza gala.

Liderul ucrainean Volodymyr Zelenski și Bill Russell, un mare baschetbalist și o icoană a drepturilor civile, vor fi, de asemenea, premiați.

Cu patru zile mai devreme, prințul William și Kate Middleton se vor afla la Boston pentru a participa la premiul Earthshot.

Acesta are, de asemenea, legături cu familia Kennedy, Prințul de Wales făcând echipă cu fiica lui JFK, Caroline, pentru a înmâna cinci granturi în valoare de 840.000 de lire sterline în cadrul ceremoniei, care se desfășoară doar pe bază de invitație.