Actual Diverse

Procurorii de la Hanul lui Manuc, care s-au crezut mai presus de lege, puși la locul lor de judecători

Procurorii de la Hanul lui Manuc, care s-au crezut mai presus de lege, puși la locul lor de judecători
Arhivă

Procurorii prinși la Hanul lui Manuc în pandemie rămân amendați, asta au stabilit judecătorii Tribunalului Prahova, azi.

Procurorii prinși în ianuarie 2021, relaxându-se la un restaurant din centrul Capitalei, când activitatea localurilor era interzisă din cauza pandemiei COVID, au rămas cu amenzile primite, deși au contestat.

Procurorii George Enescu, Florin Baran, Alexandru Soltan și Codruț Dumitru Popoiu, de la Parchetul Tribunalului București, erau la restaurantul Hanul lui Manuc alături de Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei.

Și deși Parchetul Tribunalului București a susținut că localul era deschis publicului la acel moment, judecătorii Tribunalului Prahova au dat soluția pe scurt în contradicție:

„Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că respinge plângerile contravenţionale ca neîntemeiate. Definitivă. Pronunţată azi 30.06.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Menționăm că cei patru procurori au formulat o solicitare de apărare a reputației profesionale, susținuți fiind și de Secția pentru procurori a CSM. Prin hotărârea de joi a Tribunalui Prahova, poziția Secției pentru procurori a CSM, care acuza presa de lipsă de obiectivitate și de relatări tendențioase și exagerate, se dovedește a fi contrară situației factuale.

Și amenda aplicată comisarului Radu Gavriș a rămas validă.

Ce s-a aflat în 2021 despre întâlnirea ilegală de la Hanul lui Manuc

Poliția Capitalei a emis un comunicat în ianuarie 2021, după ce presa a publicat știrea despre întâlnirea procurorilor în pandemie.

„La data de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceză, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc).

Cu această ocazie, în interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane.

Printre persoanele depistate și legitimate, la una dintre mese, se afla și cms.șef Gavriș Radu Emilian, Director General Adjunct al Poliției Capitalei. Acesta consuma băuturi alcoolice,  împreuna cu numiții Ioan Costel, Baran Florin, Solatan Alexandru și Popoiu Codruț.

De asemenea, în aceeași locație a fost identificat și numitul Anton Mihai Florian. Persoană cu privire la care s-a constatat faptul că figurează cu alertă coronavirus. El era carantinat, începând cu data de 16.01.2021 la adresa din mun. Călărași, str. Crizantemelor, nr. 7.

Având în vedere neregulile constatate, societatea comercială Distinct Operation SRL (restaurant Hanul lui Manuc) a fost sancționată contravențional cu suma de 5000 lei.

Se continuă verificările  pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională și fața de cele 27 persoane”, se arata în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.