Actual Politică

Procurorii îl lasă chel pe Liviu Dragnea. Dacă va fi găsit vinovat, trebuie să plătească o sumă uriașă

Procurorii îl lasă chel pe Liviu Dragnea. Dacă va fi găsit vinovat, trebuie să plătească o sumă uriașă

Anchetarea liderului social democrat, Liviu Dragnea ani de zile în mega-dosarul de corupție denumit generic „Tel Drum” a costat statul român 500.000 de lei, iar în cazul în care la final în dosar vor fi găsiți vinovați aceștia vor fi puși să plătească în solidar aceasta sumă. Faptele vizează perioada 2001-2017.

Procurorii îl lasă chel pe Liviu Dragnea. Dacă va fi găsit vinovat, trebuie să plătească o sumă uriașă

Potrivit rechizitoriului emis de procurorul Alexandra Lăncrănjan în urma activităților efectuate în prezenta cauză și probele administrate se stabilesc cheltuieli judiciare în cuantum de 500.000 de lei reprezentând costurile generate de audierea martorilor, emiterea citațiilor, utilizarea consumabilelor, expertizele efectuate în cauză, costurile perchezițiilor informatice, decontarea cheltuielilor de transport în cazul martorilor, cheltuieli ce urmează a fi suportate de inculpați în cote egale de câte 50.000 lei.

Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane

La data de 17 octombrie anchetatorii de la DNA au stabilit trimiterea în judecată a celor anchetați în mega-dosarul de corupție, Tel Drum, printre care şi Liviu Dragnea, care la data faptelor deţinea funcţia de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Acesta a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), instigare la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participației improprii.

Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane, funcționari în Consiliul Județean Teleorman la data săvârșirii faptelor sau persoane fizice, precum și societatea Tel Drum. Faptele vizează perioada 2001-2017, iar sub coordonarea lui Liviu Dragnea, în cadrul grupului, funcționarii publici ar fi acționat în interesul unor societăți private.

Fostul lider PSD a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie 2021.