Actual

Prognoză meteo 14 decembrie. Val de ploi și ninsori în România

prognoza meteo (sursă foto: kanald.ro)
Sursa foto Kanal D

Vremea este foarte schimbătoare. După câteva zile de vreme caldă, temperaturile mai scăzute pun  acum stăpânire pe România. Vom avea parte de un val de ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Dar, potrivit prognozei meteo de astăzi, 14 decembrie, valorile termice se vor situa în normalul perioadei din calendar.

Mai exact, astăzi, 14 decembrie, vom avea parte de temperaturi de 5-6 grade. Dar, nopțile vor fi mai reci. Când valorile termice se vor situa sub 0 grade Celsius.

Prognoză meteo 14 decembrie

Acest final de săptămână ne aduce temperaturi mai reci și o schimbare totală a vremii. Deși ne-am obișnuit cu temperaturile calde, vreme își revine la normalul acestor zile de iarnă.

„Așteptăm ca de mâine după-amiază(n.r: azi, 14 decembrie) aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea. Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius”, a spus Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Precipitații mixte la nivelul țării

Joi, 14 decembrie, cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile vor fi destul de calde, în special în sud și sud-est. În cursul zilei vor cădea ploi în Maramureș, izolat pe alocuri în alte regiuni. Dar și pe arii relativ însemnate în Banat, Transilvania, Oltenia și Crișana.

Se așteaptă vânt slab până la moderat, deși acesta se poate intensifica temporar în regiunile montane înalte. În special în Carpații Orientali, unde sunt prognozate rafale de peste 70 – 80 km/h. În centru, est și sud-est, vântul va fi mai puțin intens și se va resimți doar pe arii restrânse. Temperaturile minime vor varia între -2 și 6 grade, iar cele maxime vor fi cuprinse între 3-4 grade în nordul Moldovei și 15-16 grade în Dobrogea. Se va semnala ceață în anumite locuri.

„Seara și noaptea aria ploilor va cuprinde sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zonele montane și în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp”, anunță ANM.

Prognoză meteo București

În București se așteaptă ca temperatura să fie mai mare decât media pentru această dată din calendar. În special seara și noaptea, vor fi înnorări pe cer și ploi de scurtă durată. Va sufla un vânt moderat spre slab. Se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 11 grade și minime de 4 – 5 grade.

Vineri devine mai frig. Vor fi precipitații de scurtă durată în Capitală, fiind așteptate ploi în timpul zilei. Și posibil lapoviță sau ninsoare pe timpul nopții. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze cuprinse între 35 și 40 km/h. Se vor înregistra o temperatură minimă de 0-1 grad și o maximă de 5-6 grade, conform Adevarul .