Actual

Prognoză meteo 17 noiembrie. Ploi în majoritatea regiunilor

prognoza-meteo cod portocaliu
Sursă foto: GdS

Prognoza meteo a zilei de 17 noiembrie nu aduce vești favorabile. Vom avea parte de o perioadă mohorâtă. Sezonul rece începe ușor să-ți facă simțită prezența. Deși ne aflăm în noiembrie și ar fi trebuit să ne obișnuim deja cu vremea rea. Dar, după zile de soare și temperaturi ridicate, ploile lovesc România. Ne vom confrunta cu averse însemnate, care vor acapara o mare parte a țării.

Ziua de 17 noiembrie vine cu multe ploi. Aversele vor cuprinde jumătatea de sud-vest a țării. De asemenea, în zonele montane, vom avea parte de ninsoare, la altitudini mai mari. În restul țării vom avea totuși o vreme bună. Temperaturile vor ajunge la un maxim de 7 grade în nord-est. Acestea vor urca până la pragul valoric de 16 grade în sud-est.

Prognoză meteo 17 noiembrie

Vineri, 17 noiembrie, vom avea parte de vreme bună în Dobrogea și Bărăgan. Pe parcursul zilei, soarele va străluci pe cer, dar spre seară se vor aduna norii de ploaie. În plus, la noapte este posibil să apară averse. Temperaturile vor ajunge până la un maxim de 16 grade.

Cea mai mare parte a zilei este însorită în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Temperatura a scăzut ușor față de ieri. La prânz, în aceste zone vor fi doar 13 grade. În ciuda câtorva ploi, se pare că este o zi destul de plăcută în nordul Moldovei și în Bucovina. Maximele se vor opri la valoarea de 10 grade. La noapte, norii se vor aduna și vor fi ploi destul de accentuate.

Vremea pe regiuni

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi nori și averse. Dar, în anumite momente, va apărea și soarele pe cer. Vor fi ploi însemnate cantitativ pe parcursul serii și al nopții. La amiază începe să se încălzească temperatura, iar maxima va fi de aproximativ 12 grade.

În Transilvania, diminețile sunt răcoroase, mai ales în depresiunile unde este prezentă ceața. Vor fi multe momente cu soare. Dar acestea vor fi amestecate cu ploi sporadice. Dar și cu ninsori abundente în regiunile alpine înalte. În Oltenia va fi un cer mohorât cu multe averse pe parcursul zilei. De asemenea, acumulările de apă vor fi mai consistente. Temperatura va scădea cu 5 – 6 grade față de ieri, iar vântul va prinde mai multă putere.

Ploile vin peste România

Potrivit prognozei meteo, în sudul țării vremea va fi în general frumoasă. Dar, în această noapte vor apărea averse însemnate. La Giurgiu, temperatura va scădea, iar la prânz vor fi 15 grade.

În județele din vestul țării se anunță vreme mohorâtă. Cu mulți nori și averse ce pot avea acumulări de peste 20 l/mp. Are loc o scădere ușoară a temperaturii, însoțită de un vânt puternic, cu rafale de 45-55 km/h.

Vremea la București

Locuitorii din Capitală încep să simtă venirea sezonului rece. Temperaturile de astăzi în București sunt semnificativ mai scăzute decât cele obișnuite. Dar, valorile termice se situează în continuare peste normalul acestei perioade. Vor fi 13 sau 14 grade după prânz, cu soare pe tot parcursul zilei. Dar la noapte există posibilitatea să se formeze nori de ploaie, conform Pro TV .