Actual

Prognoză meteo 8 noiembrie. Temperaturi scăzute, lapoviță și ninsoare

Prognoză meteo 8 noiembrie. Temperaturi scăzute, lapoviță și ninsoare
sursa foto romaniatv.net

Iarna începe să-și intre în drepturi. Românii s-au obișnuit din ce în ce mai tare cu temperaturile calde și vremea frumoasă. Pentru o perioadă destul de lungă, am avut parte de o vreme numai bună sezonului cald. Dar, lapovița și ninsorile încep să apară la nivelul anumitor regiuni din țară. Prognoza meteo a zilei de astăzi, 8 noiembrie, ne aduce temperaturi scăzute.

Ziua de 8 noiembrie vine cu o schimbare de temperatură. Valorile termice vor fi mai scăzute. Iar fenomenele specifice sezonului rece încep să-și facă apariția. La nivelul țării, ne vom confrunt astăzi cu ninsori și lapoviță.

Prognoză meteo 8 noiembrie

Vine iarna. Potrivit prognozei meteo, vom avea parte de o zi cu vreme mai mohorâtă astăzi. În majoritatea regiunilor, ne vom confrunta cu nori mulți și averse însemnate. Doar în vestul țării vom întâmpina fenomene mai slabe. În zonele de munte, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

De asemenea, temperaturile scad în cea mai mare parte a țării. Acestea se apropie ușor de normalul acestei perioade. Temperaturile maxime pentru această zi pornesc de la 11 grade în depresiuni. Acestea vor ajunge la pragul de 22 de grade în Dobrogea.

Vremea la nivelul țării

În Dobrogea și Bărăgan, putem spune că avem în continuare parte de o vreme frumoasă. Vor fi perioade în care soarele va apărea. Dar, vom întâmpina în mare parte nori și ploi în aceste zone. Temperaturile scad față de zilele trecute, ajungând la un maxim de 22 de grade.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit. Dar, în ciuda vremii calde, se vor acumula nori și este posibil să plouă local.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi mohorâtă, cu mulți nori și ploi pe alocuri. La Iași au fost marți 20 de grade, dar astăzi vremea se răcește. Maximele vor urca până la un maxim de 14 grade. Maramureșul și nordul Transilvaniei au și ele vreme nefavorabilă. Temperatura va scădea ușor, va ploua pe arii extinse, iar cerul se va menține mohorât.

Prognoză meteo pe regiuni

Vremea în Transilvania se anunță mohorâtă, cu ploi accentuate în mai multe zone. La munte, vom avea parte de ninsori sau lapoviță. Temperaturile maxime vor fi asemănătoare cu cele înregistrate marți. În Oltenia, vremea se înrăutățește. Nu ne vom mai bucura de o vreme frumoasă și caldă. Pe parcursul zilei, vor fi mai multe averse și se va răci puțin. La amiază vor fi cel mult 16 grade Celsius.

Vremea este mai mohorâtă, cu averse sporadice în regiunile sudice. La Giurgiu s-au înregistrat marți 23 de grade. Dar miercuri nu se vor atinge decât cel mult 17 grade. Dar, vremea este mai bună în județele din vestul țării. Soarele își face simțită prezența și apar ploi sporadice. Temperatura este în scădere față de marți. Se vor atinge maxime de 14 grade.

Ploi în București

În București, astăzi este o zi mohorâtă. Numai bună de stat în casă. Cei care vor fi nevoiți să iasă vor avea parte de ploi slabe, intermitente. Dar și temperaturi mai scăzute decât ieri. Cea mai ridicată temperatură va fi de 18 grade, conform Pro Tv .