Actual

Prognoză meteo 25 septembrie. Vreme caldă și frumoasă în România

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Prognoză meteo 25 septembrie. Vremea este extrem de schimbătoare și ne poate aduce surprize la care nu ne așteptăm. Luna septembrie este cea care deschide sezonul de toamnă și vine de obicei cu temperaturi mai scăzute și precipitații. Dar, în acest an, luna în care ne aflăm este una dintre cele mai calde din istorie. Oamenii se vor confrunta cu temperaturi ridicate, aproape de pragul canicular. Valorile termice se vor ridica până la pragul de 31 de grade Celsius.

Țara noastră se confruntă cu toamnă extrem de caldă. Vremea va fi preponderent frumoasă în majoritatea teritoriului. Va aduce un soare arzător pe cer, cu temperaturi numai bune de o plimbare în aer liber.

Prognoză meteo 25 septembrie

Vremea ne surprinde de fiecare dată. Iar acest final de septembrie aduce valori mai calde față de normalul acestei perioade. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a evidențiat temperaturile cu care ne vom confrunta astăzi. Valorile termice vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade. Cei care se vor confrunta cel mai mult cu temperaturile caniculare sunt bucureștenii. În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Prognoză meteo 25 septembrie. Începutul acestei zile va aduce cu sine un cer variabil și înnorări de scurtă durată. Cu precădere, aceste fenomene vor avea loc în în sud-vestul teritoriului și la munte. În anumite zone ale țării, izolat, pot apărea ploi de scurtă durată.

Vreme caldă și frumoasă

Prognoză meteo 25 septembrie. Vântul nu va reprezenta o problemă pentru multe regiuni. Majoritatea teritoriului va avea parte de o vreme frumoasă și caldă pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat. Vor exista anumite intensificări  în regiunile sudice și sud-estice.

Locuitorii acestor zone se vor confrunta cu rafale ce ajung la viteze de 40 – 50 km/h. Vântul va bate mai tare la munte. În zona Carpaților Meridionali, vor exista rafale de 60-70 km/h. Dimineața și seara vor aduce cu sine zone unde se va forma ceață, în special în depresiuni.

Temperaturi de până la 31 de grade

Conform meteorologilor, vom avea parte astăzi, dar și în următoarele zile de temperaturi extrem de calde pentru această perioadă. Septembrie 2023 este una dintre cele mai calde luni din istorie. Maximele vor fi cuprinse între 24 și 31 de grade Celsius. Din punct de vedere al minimelor, astăzi vom avea parte de valori cuprinse între 9 și 18 grade.

Pe litoral, nu este vreme de plajă, dar temperaturile vor fi în continuare ridicate. Pentru cei care vor să forțeze sezonul de vară și doresc să plece la mare, se pare că vremea permite acest lucru. Oamenii vor avea parte de temperaturi de până la 20 de grade. Dar, în zona de munte, minimele pot ajunge la valori destul de joase. Temperaturile vor ajunge până la 4 grade, în depresiunile Carpaților Orientali.

Prognoză meteo București

Locuitorii din Capitală se pot bucura astăzi de o vreme de vară. Valorile termice se vor situa la pragul celor normale pentru sezonul cald. Valorile termice vor scădea puțin față de ziua precedentă, dar se situează în continuare peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor atinge valori de 14-17 grade, conform Substanțial .