Actual

Programul Rabla 2023. Mașini casate, dar fără bani primiți înapoi

Rabla clasic, rabla local sursa foto playtech.ro
sursa foto playtech.ro

Programul Rabla este o inițiativă foarte apreciată de români. Aceasta oferă o oportunitate pentru cei interesați de a-și casa mașinile vechi. În schimbul acestui lucru, oamenii primesc o sumă de bani. Folosind aceste sume, oamenii își pot cumpăra mașini mai noi care nu sunt atât de poluante. Acest program este extrem de important și pentru mediu.

Dar, pentru unii oameni, Programul Rabla a fost un eșec. Se pare că anumiți români s-au ales cu mașinile casate, dar nu au primit niciun ban în schimb.

Programul Rabla 2023

Se pare că Programul Rabla a dat greș pentru anumite persoane. Câțiva cetățeni din Târgu Frumos s-au regăsit într-o situație destul de nefavorabilă. După ce s-au înscris în programul Rabla, s-au trezit fără niciun ban și cu mașinile casate. În plus, oamenii spun că au urmat întregul proces din punct de vedere al actelor.

„Am aplicat la programul Rabla Local după ce am văzut postarea domnului primar (n.r. – Ion Vatamanu) și am fost acceptat în program. Am fost contactat de către primărie printr-un e-mail, unde era precizat faptul că putem duce mașina la casat pentru a obține certificatul de radiere și de distrugere. ” a spus un cetățean.

Standardele de poluare

Mai mulți proprietari din Târgu Frumos care au participat la Programul Rabla pentru casarea automobilelor au suferit pierderi financiare. Ca urmare a faptului că mașinile lor nu au respectat standardele de poluare autorizate în cadrul programului. Oamenii în cauză dau vina pe primărie. Pentru nerespectarea regulilor programului. Dar și pentru că actele lor nu au fost verificate.

„Împreună cu aceste acte am luat certificatul fiscal de la primărie, după ce am depus actele, ne-au chemat în săptămâna respectivă pentru semnarea contractului, iar după ce am semnat contractul, la distanță de aproximativ o săptămână am primit un plic de la primărie, precum că am fost respinși din acest program pe motiv că mașina era Euro 4.” a explicat bărbatul.

Pagube materiale

16 persoane au descoperit că nu sunt eligibile pentru beneficiile oferite de Programul Rabla local. Acest lucru s-a întâmplat după ce și-au casat mașinile. Înainte ca mașinile să fie distruse, cetățenii susțin că nimeni nu le-a verificat nimeni eligibilitatea. Iar documentele necesare nu au fost examinate. De asemenea, oamenii sunt hotărâți să meargă în instanță pentru a cere despăgubiri. „Suntem 16 persoane în această speță. Am pierdut mașinile, le-am casat și au rămas și casate, și cu prejudiciul. ” a spus un cetățean.

Dar, în această situație, primăria da vina pe cetățeni și invers. Totuși, documentele au fost semnate, iar oamenii s-au trezit cu prejudiciul. „Nemulțumirea noastră este că noi nu am fost anunțați, nouă ni s-a spus să înaintăm tot, am dus mașina la casat. Odată ce ne-a trimis e-mail să ducem mașina la casat și să venim să semnăm contractul, noi ne-am bazat pe verificarea celor de la primărie. Din câte am înțeles, culpa este comună”, a precizat bărbatul, conform Daily Business .