Actual Politică

PSD a demarat alegeri interne. Miză mare la organizaţia PSD Bucureşti, unde Gabriela Firea este preşedinte

PSD a demarat alegeri interne. Miză mare la organizaţia PSD Bucureşti, unde Gabriela Firea este preşedinte

În organizaţiile PSD care au câştigat alegerile locale în 2020 vor fi declanşate alegeri pentru stabilirea liderilor județeni, iar în organizațiile care au pierdut alegerile va fi realizată ”reorganizarea”. Aşadar, de o lună de zile au început alegerile în organizaţiile PSD din ţară, şi acum şi în Bucureşti. Prima organizaţie din Bucureşti, a fost cea din sectorul 4.

PSD a demarat alegeri interne. Miză mare la organizaţia PSD Bucureşti, unde Gabriela Firea este preşedinte

Daniel Băluță a fost reales, luni, în funcția de președinte al organizației PSD Sector 4, în cadrul unei conferințe la care au participat aproape 200 de membri, dar și lideri la nivel național în cadrul partidului, printre care Gabriela Firea, prim vicepreşedinte PSD şi preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti-Ilfov şi Sorin Grindeanu, prim vicepreşedinte PSD.

„Vă mulțumesc din suflet pentru votul acordat. Îi mulțumesc familiei, soției, fratelui meu, fetiței mele, părinților mei le mulțumesc pentru că au fost cu toții alături de mine. Ultimii ani petrecuți în funcția de primar mi-au arătat faptul că trebuie să mă aplec asupra oamenilor și să mă zbat și mai mult să găsesc și să le ofer soluții pentru un trai mai bun. Sectorul 4 a devenit mai modern, dar suntem încă la început de drum, mai avem multe de făcut.

Sectorul 4 are nevoie de mai multe pasaje, mai multe blocuri reabilitate, mai multe unități de învățământ moderne, mai multe spitale”, a declarat Daniel Băluță, președintele reales al Organizației PSD Sector 4.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei PSD Bucureşti – Ilfov, şi ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a tras un semnal de alarmă în legătură cu modul în care arată Capitala, despre care spune că este un „oraș abandonat: plin de gunoaie, șobolani și cu șantiere blocate”.

Gabriela Firea a participat ieri la conferința de alegeri PSD Sectorul 4, unde Daniel Băluţă, a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„Să salvăm Capitala de falșii salvatori – este deviza noastră!

Să muncim pentru ca Bucureștiul să nu mai fie un oraș abandonat : plin de gunoaie, șobolani și cu șantiere blocate! Am participat la Conferința de alegeri a organizației PSD sectorul 4, împreună cu prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu , vicepremier și ministrul Transporturilor. Atunci când vin în sectorul 4 mă simt în familie. O familie unită, care știe să lupte împreună pentru un obiectiv comun, o familie de prieteni și profesioniști.

M-am bucurat pentru realegerea colegului Daniel Băluță, neobositul primar al sectorului 4, în funcția de președinte al organizației. Este o funcție pe care o merită, pentru care a muncit susținut. Daniel a creat o echipă puternică și unită, alături de care a reușit să câștige alegerile locale și să îmbunătățească în fiecare zi, prin proiecte ambițioase, viața locuitorilor sectorului 4. Sectorul a înflorit și s-a dezvoltat foarte mult de când este responsabil Daniel Băluță.

Îl cunosc bine pe Daniel și pot spune că este, cu siguranță, cel mai bun primar din București. Puternic, dedicat, ambițios, consecvent, un om care nu renunță când are un proiect de dus la capăt. Am muncit împreună în campaniile electorale și în perioada mandatului meu la Primăria Capitalei.

Chiar primul obiectiv pe care l-am inaugurat după preluarea mandatului a fost Pasajul Sudului, împreună cu primarul Daniel Băluță. Era un vis pentru locuitorii zonei.

Îmi spuneau atunci oamenii că nu mai credeau să vadă acest obiectiv realizat.

De la debutul alegerilor PSD în organizaţiile PSD, Marcel Ciolacu, anunța că o va susţine pe Gabriela Firea în fruntea organizaţiei. „Eu o susțin pe Gabriela Firea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președinele PSD: Am spus colegilor să venim la Consiliul Politic Naţional să declanşăm alegeri în toate judeţele unde s-au câştigat consiliile judeţene şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, rămânând celelalte să intre într-o zonă de reorganizare. Nu există şi nu a fost o discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Firea.

De asemenea, Marcel Ciolacu, președinele PSD a spus că Gabriela Firea a avut susţinerea mea şi la Congres pentru a fi una dintre cei doi prim-vicepreşedinţi, adăugând că „intrăm într-o perioadă de reconstrucţie şi a organizaţiilor unde s-u pierdut aegerile. În acest moment eu categoric o susţin pe doamna Firea”.