Info Actual > Politică > PSD a intrat la guvernare dar încearcă și acum să atace cu false adevăruri, de parcă ar fi în opoziție. Cum și-au tăiat craca de sub picioare
Politică

PSD a intrat la guvernare dar încearcă și acum să atace cu false adevăruri, de parcă ar fi în opoziție. Cum și-au tăiat craca de sub picioare

PSD a intrat la guvernare dar încearcă și acum să atace cu false adevăruri, de parcă ar fi în opoziție. Cum și-au tăiat craca de sub picioare

Pe pagina de Facebook a PSD a apărut, astăzi, o postare în care social-democrații deplâng faptul că prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU.

Jurnalistul Radu Tudor, însă, arată, pe site-ul său, că PSD a invocat în mod fals un refuz DSU (condus de Raed Arafat) de a permite organizarea de către social-democrați a evenimentului de prezentare a programului de guvernare cu mai mult de 20 de persoane. „PSD a lansat un fake news de proportii? Foarte probabil”, afirmă Radu Tudor.

Analiza lui Radu Tudor, în care îi învață pe social-democrați cum funcționează aceste lucruri:

„Nici n-a ajuns bine la guvernare și PSD lansează informatii indoielnice in spațiul public.

Iată postarea PSD : Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! #PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare!

Raspunsul primit de PSD pare să menționeze cu totul altceva. In el se scrie ă“evenimentul poate fi organizat, cu mențiunea că legea prevede aprobarea unei hotărâri de Guvern”.

Situația e simplă.

Odatăa cu scăderea ratei de infectare în București, CNSU, care este un organism interministerial prezidat de PRIMUL MINISTRU, a propus la finalul săptămânii trecute relaxarea unor măsuri. Legea prevede ca propunerile CNSU să fie adoptate prin Hotărâre de Guvern. Cât se poate de logic. Problema este că luni 22 noiembrie, premierul interimar Florin Cîțu nu a mai fâcut ședinta de guvern să aprobe relaxarile propuse de CNSU, prin care oricine (inclusiv PSD) ar fi putut organiza un eveniment cu respectarea anumitor masuri specifice. Marti dimineata, pe 23 noiembrie, nici atat. Citu nu a convocat vreo sedinta. Apoi PSD si PNL s-au grabit maxim sa-l voteze presedinte la Senat marti, 23 noiembrie dupa pranz. Odata devenit presedinte al Senatului, Florin Citu nu mai era premier interimar. Deci nu mai putea lua nici o decizie la Palatul Victoria. Cu votul PSD.

Problema este ca nu mai avem premier interimar, premierul desemnat Nicolae Ciuca nu are puteri de prim ministru instalat in functie, deci nu se poate da hotararea de guvern pe care o vrea PSD. Si din cauza PSD. Daca il lasau pe Florin Citu pana joi premier interimar si cereau hotararea cu propunerile CNSU, cei de la PSD aveau baza legala. Iar joi seara intra in paine Nicolae Ciuca si era o continuitate la Palatul Victoria. Asa, avem o frantura la nivelul puterii executive in Romania. Pentru ca toti au vrut sa-l usuie cat mai rapid de la Guvern pe Citu. Le-a reusit dar si-au tras putin singuri presul de sub picioare.

Deci, nu DSU a interzis vreo reuniune PSD. CNSU a propus niste relaxari, ca sa poata oricine (inclusiv PSD) sa faca evenimente cu anumite reguli. Din CNSU face parte si secretarul de stat Raed Arafat. Citu nu a convocat sedinta sa dea HG potrivit legii, sa intre in vigoare relaxarile. PSD si PNL s-au grabit sa-l instaleze in fruntea Senatului. Acum nu avem premier interimar care sa genereze o sedinta de guvern si o hotarare.

PSD nu face diferenta intre raspunsul afirmativ conditionat al DSU pentru organizarea unui eveniment si refuzul inexistent al DSU, pe care-l invoca in mod fals. In cazul PSD, e valabila zicala : “Ce-si face omul cu mana lui, lucru manual se numeste”.

Dar cum damblaua anti-Arafat a cuprins si conducerea socialista si pe unii ministri, ce rost are sa se strice frumusete de manipulare cu un adevar mic si dureros, nu-i asa?”, a comentat Radu Tudor.