Actual Politică

PSD în scandal cu USR şi Clotilde Armand. „USR trebuie să aplice aceeași măsură a integrității”

PSD în scandal cu USR şi Clotilde Armand. „USR trebuie să aplice aceeași măsură a integrității”

PSD nu renunţă şi acuză USR că face scut în jurul propriilor reprezentanți din Primăria Sectorului 1. Mai mult, social democraţii cer USR să aplice principiile de integritate și anticorupție și asupra acestora. În contextul în care șeful AEP a demisionat după scandalul angajării cumnatei, social democrații spun că și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand trebuie să își dea demisia.

PSD în scandal cu USR şi Clotilde Armand. „USR trebuie să aplice aceeași măsură a integrității”

Într-un comunicat de presă, PSD atenţionează conducerea USR că nu mai poate continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administrația Sectorului 1, acuzați de fapte penale similare sau chiar mai grave

“După ce au solicitat cu înfocare revocarea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituție o rudă de gradul II, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administrația Sectorului 1, acuzați de fapte penale similare sau chiar mai grave. Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca președintele AEP, și-a angajat o rudă de gradul II, respectiv cumnatul, la șefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa. La fel de jenant e și faptul că USR s-a făcut scut pentru apărarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de o faptă chiar mai gravă, respectiv că a angajat „o rudă de gradul zero”, adică pe sine, în poziția de manager al unui proiect gestionat de instituția pe care o conduce”, transmite vineri PSD.

Social-democrații amintesc că exact ca în cazul președintelui AEP, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru fapta penală de conflict de interese comisă de Clotilde Armand, fără însă ca acest lucru să fie urmat de suspendarea sa din USR.

„După cum se vede, conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1, sub privirile îngăduitoare ale USR, care acum pune la îndoială credibilitatea ANI, după ce ani la rând i-a lăudat rolul fundamental în demascarea cazurilor de corupție și de incompatibilitate.”, spun social-democrații.

Constantin-Florin Mitulețu Buică și-a dat demisia miercuri din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, după scandalul legat de angajarea cumnatei sale pe post de consilier. Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar a afirmat că a respectat legea.

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. ANI a sesizat parchetul.

Clotilde Armand cere prefectului Capitalei să suspende autorizația de construire a complexului rezidențial din curtea sediul PSD Sector 1

De partea cealaltă, Clotilde Armand nu se lasă şi sare la atac. Într-o postare pe Facebook aceasta spune că a „trimis solicitarea către Prefectul Capitalei, instalat de PSD, și Inspectoratului de Stat în Construcții, să suspende autorizația de construire a complexului rezidențial din curtea sediul PSD Sector 1”.

„Sediul PSD Sector 1 este la câțiva metri apropriere de Parcul Herăstrău, în zona Protejată nr. 60-Parcelarea Docenților. „Social democrații” stau în chirie aici de peste 7 ani. În tot acest timp a răsărit un complex rezidențial în curtea lor. Autorizația de construire – 146/1807695 din 25 februarie 2020 – a fost emisă de fostul primar al Capitalei… nimeni alta decât dna. Firea – actuala șefă PSD București.

PS: Doamnelor și domnilor socialiști de caviar din PSD, aștept linșajul vostru mediatic plătit din bani publici. Mai puteți?”