Actual

PSD-iștii și-au ales președintele. Uite cine va conduce partidul

PSD-iștii și-au ales președintele. Uite cine va conduce partidul

PSD-iștii și-au ales președintele. Timp de trei zile PSD-iștii s-au reunit pentru a-și alege liderul. La funcția supremă au aderat Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

La primul congres extraordinar, desfășurat în format video online, Marcel Ciolacu a câștigat șefia partidului cu 1.310 voturi, la mare distanță de singurul său contracandidat, Eugen Teodorovici, care a obținut doar 91.

Așadar, Marcel Ciolacu a devenit președinte cu puteri depline al PSD, după ce a condus partidul interimar timp de nouă luni.

Politicianul promite un partid modern sub conducerea sa, desprins de trecut și orientat strict pe rezolvarea problemelor românilor. Cătălin Purcaru a urmărit congresul PSD și are detalii în Radiojurnal.

„Votul de astăzi este dat unei echipe a Partidului Social Democrat. Vreau să avem o cu totul și cu totul altă abordare în interiorul partidului, dar mai mult în exteriorul partidului față de români. Să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alții și să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii, a declarat alesul.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a precizat la rândul său că vor fi reguli de selecție și de promovare în partid și în funcțiile politice publice pe criterii legate de experiența profesională și de competențele dobândite. Din echipa condusă de Marcel Ciolacu mai fac parte prim-vicepreședintele Gabriela Firea, secretarul general Paul Stănescu, președintele Consiliului Național, Vasile Dâncu, și 12 vicepreședinți, patru pe domenii de activitate și opt pe regiuni.

Fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici a fost singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, însă nu a participat la lucrările congresului. La finalul reuniunii, președintele PSD Marcel Ciolacu l-a invitat să se alăture noii echipe de conducere și i-a transmis că partidul înseamnă munca în echipă, și nu acțiuni individuale, potrivit RRA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *