Actual Politică

PUSL vrea lege pentru recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale

PUSL vrea lege pentru recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale

Marile averi care nu pot fi justificate prin venituri legale ar putea fi recuperate de autoritățile statului pentru bugetul public. Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a lansat oficial o campanie de strângere de semnături pentru susținerea unei inițiativei legislative. Iniţiativa a fost promovată în cadrul unui eveniment organizat la Timișoara prin prezentarea unui ghid de organizare a acestei campanii.

PUSL vrea lege pentru recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale

            „Cred că toți cetățenii își doresc corectitudine și ar vrea ca în cazul celor cu averi uriașe care nu pot fi justificate acești bani să ajungă la bugetul de stat. Este o inițiativă în care eu cred foarte mult, la fel cum cred că, așa cum oamenii de rând și micii întreprinzători sunt penalizați dacă nu își plătesc dările, la fel cei cu averi care nu pot fi justificate prin venituri legale trebuie trași la răspundere”, a explicat europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

Proiectul de lege este răspunsul PUSL pentru românii cinstiți care mereu și-au respectat obligațiile fiscale, în timp ce asistau neputincioși la îmbogățirea nejustificată a unora, fără ca vreodată aceștia din urmă să răspundă în fața legii.

Evenimentul de la Timișoara, organizat de europarlamentarul Maria Grapini și filiala PUSL Timiș, a fost unul mai amplu, care a inclus ședința Biroului Executiv a PUSL și o dezbatere publică intitulată „Umanismul Pragmatic”. Aceasta din urmă a adus la aceeași masă oameni politici cu putere de decizie, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși cetățeni, iar în cadrul acesteia s-au dezbătut probleme presante pentru toate categoriile sociale și cum pot fi acestea rezolvate.

            „Vizita la Timișoara mi-a adus aminte de 1989, cum se striga în acea vreme la Timișoara: libertate, libertate! Astăzi suntem liberi, trăim într-o țară frumoasă. Deviza noastră în PUSL este fapte, nu vorbe! De la acest lucru nu trebuie să abdicăm, trebuie să fim curajoși și puternici”, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

Campania de strângere de semnături, spune deputatul Grațiela Gavrilescu, este pentru fiecare dintre cei care doresc să știe adevărul despre cei care de multe ori ne conduc, dar nu numai, a celor care nu au averea deschisă, pentru a ști de unde vin banii și unde pleacă ei.