Actual International

Putin a cerut specialiștilor din Fedrația Rusă să rescrie manualele de istorie

Putin a cerut specialiștilor din Fedrația Rusă să rescrie manualele de istorie
Infoactual

Testamentul lui Putin este istoria și nu orice istorie ci doar aceea văzută de el. Motivul pentru care vrea să rescrie istoria lasă loc la multe semne de întrebare, dar ne vom referi doar la cerința expresă și publică a președintelui Putin adresată Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia, despre care vom relata în cele ce urmează.

Putin a cerut specialiștilor din Fedrația Rusă să rescrie manualele de istorie

Președintele rus Vladimir Putin a instruit membrii Consiliului prezidențial pentru Drepturile Omului să ia măsurile considerate necesare, pentru a rescrie cărțile de istorie.

Întâlnindu-se cu membrii Consiliului online miercuri, 7 decembrie 2022, Putin a declarat că este o chestiune de importanță cu adevărat națională ca manualele de istorie să fie rescrise și să fie creat un nou set.

Răspunzând la o întrebare, în cadrul întâlnirii, din partea lui Leonid Polyakov, Putin a spus:

„Bine. Aceasta este o întrebare foarte importantă; aveți perfectă dreptate și vă mulțumesc că ați insistat să o puneți. Aceasta este o chestiune cu adevărat de importanță națională. Istoria, în general, este importantă pentru orice popor, mai ales în anumite momente dificile din viața statului”.

„Tocmai a venit un astfel de moment în care suntem obligați să fim foarte atenți la istorie și la formarea conștiinței publice pe baza unor date istorice sigure, iar totul se formează, desigur, din școală.”

El a continuat afirmând că Rusia va continua o luptă consecventă pentru interesele sale naționale, adăugând că la început această luptă va fi dusă prin mijloace pașnice, iar dacă acest lucru nu ajută, atunci prin toate mijloacele disponibile.

Recomandările adresate membrilor Consiliului și oficialilor guvernamentali vine în aceeași ședință regizată în care a spus și că „nu suntem nebuni,” cu referire directă la armele nucleare și utilizarea lor.

Deși nu a intrat în detalii cu privire la modalitatea concretă de a rescrie cărțile de istorie, Putin a arătat încă o dată că dorește ca poporul său să vadă lumea așa cum o vede el și nu așa cum o vedem noi.