Actual International

Putin, catalogat drept „principalul maniac al secolului XXI” de către o cunoscută vedetă din Rusia, exilată în Cipru

Putin, catalogat drept „principalul maniac al secolului XXI” de către o cunoscută vedetă din Rusia, exilată în Cipru
Infoactual

Vera Polozkova este o cunoscută actriță, cântăreață și poetă rusoaică. Ea a lansat un atac dur la adresa lui Vladimir Putin, catalogându-l drept „principalul maniac al secolului XXI.”

Putin, catalogat drept „principalul maniac al secolului XXI” de către o cunoscută actriță, cântăreață și poetă rusoaică

Vera Polozkova, o importantă actriță, cântăreață și poetă rusoaică, a lansat duminică, 18 decembrie 2022, un atac dur la adresa președintelui Vladimir Putin.

Vorbind din Cipru, unde trăiește în exil, tânăra de 36 de ani consideră că acestuia îi place să provoace vărsare de sânge, numind-ul „terorist” și „principalul maniac al secolului XXI”.

‘Țara mea este ocupată de o bandă de teroriști, este foarte inconfortabil să fii acolo pentru că ești ostaticul lor. Știu doar că oamenii fericiți nu ucid și nu se bucură de sânge. Dacă cineva crede că este un om fericit, bogat și puternic – nu, nu este, este în iad”, i-a spus Polozkova interlocutorului său, Iury Dud.

În prezent, actrița născută în Rusia și acum exilată ajută la strângerea de fonduri pentru armata ucraineană. Aceasta pentru că „luptă pentru mine… și pentru copiii mei. Dacă vor câștiga – și o vor face – vom avea șansa de a ne întoarce într-o zi în Rusia.”

Mesajul a adus reacția imediată din partea agențiilor de aplicare a legii din țara sa natală, care au cerut să se ia măsuri împotriva ei. Unii susținători pro-Putin au spus chiar că ar trebui să fie judecată pentru trădare.

Considerată în multe cercuri ca fiind cea mai populară poetă de limbă modernă din Rusia, Polozkova a avertizat că atunci „când Putinismul se va termina, va începe un interregn teribil.”

‘Țara care a făcut acest lucru Ucrainei va recunoaște – dacă va fi cu adevărat norocoasă – va recunoaște, se va căi și va plăti despăgubiri. Dar pentru a o face locuibilă după tot ceea ce i se va întâmpla… acesta este doar începutul. Nu-mi pot imagina cât timp va dura. Poate că nu se va întâmpla în timpul vieții noastre.”

Polozkova, citată de presa externă, a deplâns: „Toate realizările, tot ceea ce a fost creat cu atâta grijă și dragoste, toți acești copii născuți după prăbușirea demografică anterioară din Rusia – zeci dintre acești copii sunt acum aruncați în cuptor.”

Daunele provocate Ucrainei de Putin vor rămâne chiar dacă țara va fi reconstruită, a spus poetul, arătând că „psihicul distrus al oamenilor, traumele lor, iar copiii, speriați pentru totdeauna,” adăugând că ea crede că Rusia se îndreaptă cu toată viteza spre un viitor foarte neplăcut.

Putin este singurul vinovat de faptul că îi face de rușine pe cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta la construirea unei Rusii mai bune,” a mai mărturisit  ea, numindu-l, totodată, pe liderul rus: ”mincinos și manipulator.”