Actual International

Putin le-a promis medalii. Cine va obține titlul de „Erou al Rusiei” a fost ținut secret până acum

Putin le-a promis medalii. Cine va obține titlul de „Erou al Rusiei” a fost ținut secret până acum

Toată lumea face previziuni. În Austria, de exemplu, s-a făcut chiar și un sondaj de opinie prin care oameni sunt întrebați ce cred despre război, cât timp va mai dura și, bineînțeles, cine va câștiga. 60 la sută dintre austrieci au răspuns că da, războiul va mai dura măcar un an și că, atenție, rușii vor câștiga. Austriecii nu cred într-o victorie a Kievului în războiul din Ucraina și se așteaptă ca luptele să continue și în anul următor, scrie vienna.at.

Putin a ordonat ca războiul să continue. Care este motivația liderului de la Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat luni trupele ruse şi separatiste pentru ”eliberarea” întregii regiuni Lugansk (estul Ucrainei), o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

În cadrul unei întâlniri avute cu ministrul apărării Serghei Şoigu, de la care televiziunea de stat rusă a difuzat imagini, Putin a declarat că trupele implicate în operaţiunea de capturare a regiunii Lugansk trebuie să se odihnească, pentru a-şi reface capacităţile de luptă, şi că alte unităţi militare trebuie să le înlocuiască pentru a continua lupta.

Forţele ruse ”trebuie să ducă la bun sfârşit misiunile potrivit planurilor deja aprobate”, a declarat Vladimir Putin în cursul întrevederii cu Serghei Şoigu, conform imaginilor televizate.

Sper ca în sectoarele lor totul să decurgă aşa cum s-a întâmplat la Lugansk”, a adăugat președintele rus.

Medalii promise

În schimbul vieții, vor primi medalii. Aceasta le promite Putin. Poate pentru ruși medaliile sunt mai importante decât viața însăși, dacă ar fi să ne luăm după această promisiune a țarului rus.

Liderul rus a transmis, în acest context, că-i va decora pe toţi cei care s-au remarcat în luptele pentru cucerirea regiunii Lugansk. El a promis, totodată, că va semna și un decret prezidenţial, pentru conferirea titlului de ”Erou al Rusiei” generalului-colonel Aleksandr Lapin şi comandantului adjunct al Armatei a 8-a din cadrul Districtului federal Sud, Esedull Abacev, pentru rolul lor în luptele din estul Ucrainei.

Rusia, care a păstrat acest secret până acum, a dezvăluit în acest  context numele celor doi generali, Serghei Surovikin şi Aleksandr Lapin, însărcinaţi cu ofensiva la Lisiceansk. Generalul-colonel Aleksandr Lapin este comandantul grupului de trupe ”Centru” (”Ţentr”), iar generalul de armată Serghei Surovikin şeful grupului de trupe ”Sud”.

Aceste declaraţii au venit la doar o zi după anunţul privind retragerea forţelor ucrainene din oraşul strategic Lisiceansk.