Diverse

Putin vrea să atace Germania sau doar să sperie Occidentul? Ce au discutat ofițerii din Marina rusă

Putin vrea să atace Germania sau doar să sperie Occidentul? Ce au discutat ofițerii din Marina rusă

Potrivit unui raport publicat de jurnaliștii germani de la Der Spiegel, ofițerii din Marina rusă ar fi discutat despre un atac nuclear asupra Berlinului și a două baze militar de top din Germania, în perioada exercițiilor militare. Conform Der Speigel, citată de Insider, discuția dintre mai marii Rusiei nu ar fi avut loc recent, ci anul trecut, când a avut loc un antrenament al forțelor navale ale Rusiei.

Despre același lucru vorbește și The Times of London, care susține că mesajele au fost interceptate cu câteva luni înainte ca Vladimir Putin să ordone invazia Ucrainei. De asemenea, The Times spune că e posibil ca aceste discuții să aibă doar scopul de a pune Germania și Europa pe jar și să oprească orice fel de ajutor către Ucraina.

Care sunt țintele rușilor

Potrivit mai multor surse din serviciile de securitate germane, rușii ar fi vorbit de atacuri asupra Berlinului cu o populație de 3,6 milioane de locuitori.

Celelalte ținute de care s-a făcut vorbire sunt baza aeriană Ramstein, aflată în sud-vestul Germaniei, care servește drept cartier general al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa, și baza aeriană Buchel, unde se crede că se află aproximativ 20 de focoase nucleare americane.

Au crescut cererile de buncăre private în Germania

Recent, Reuters a vorbit despre faptul că nemților le este foarte frică de un război nuclear, de aceea a crescut mult în ultima perioadă cererea de buncăre private. Cei mai speriați sunt locuitorii din orașele din apropierea bazelor militare americane, precum Ramstein, titrează Reuters. Klaus Weichel, primarul orașului Kaiserslautern, care se învecinează cu Ramstein, a mărturisit pentru agenția de știri că știe ce este în sufleul germanilor:

„Este de înțeles că temerile revin”. Și acesta e de părere că Rusia vrea să bage Germania în sperieți, pentru a împiedica Occidentul să mai aibă vreo legătură cu Ucraina.