Actual Lifestyle

O rețea care fabrica bombe artizanale în Germania, demascată în ancheta atentatului din Arad

O rețea care fabrica bombe artizanale în Germania, demascată în ancheta atentatului din Arad

O grupare care făcea în Germania bombe artizanale a fost anihilată de polițiștii români care anchetează atentatul de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis în explozia mașinii sale.

Descoperirea avut loc la 18 luni de la moartea omului de afaceri arădean, anchetă în care nici până la acest moment nu există niciun suspect.

Încercând să dea de cel care a plasat explozibilul în mașina lui Ioan Crișan, anchetatorii au descoperit o grupare care făcea în Germania bombe artizanale.

În urma investigațiilor s-a stabilit că din rețea făcea parte și un român, care a fost arestat, ulterior, de ofițerii de la Berlin. Gruparea (din care mai face parte un belarus și un italian) nu are însă legătură cu explozia de la Arad, dar în Germania mai multe jafuri au fost planificate de român și de complicii săi.

Polițiștii care anchetează atentatul de la Arad, petrecut pe 29 mai 2021, au ajuns la rețeaua din Germania urmărind o pistă. Aceștia sperau să dea de urma autorilor atacului cu bombă în care a fost ucis omul de afaceri arădean.

Gruparea descoperită nu are legătură cu acest atac, dar în urma colaborării dintre polițiștii români și cei germani, au fost găsite la această rețea mai multe dispozitive explozive, droguri și bani.

Din grupare făcea parte și un român în vârstă de 46 de ani. În acest caz, trei persoane au fost arestate, iar ancheta continuă în Germania.

Dosarul, încadrat la omor cu premeditare

Nici până în prezent, în ceea ce privește dosarul Arad, nu există niciun suspect. Ioan Crişan a murit pe 29 mai 2021, după ce maşina pe care o conducea a explodat.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut publice, cu cinci zile înainte de împlinirea unui an de la uciderea lui Ioan Crişan, date privind ancheta în cazul decesului provocat de o explozie a maşinii în care omul de afaceri se afla.

În ceea ce priveşte administrarea probelor, procurorii au informat că au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost făcute percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice pe 35 de dispozitive. De asemenea, au fost dispuse şi finalizate 18 constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. Ancheta a arătat că tipul de exploziv care a dus la spulberarea maşinii omului de afaceri a fost unul de mare putere. Explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, a fost încadrată la omor cu premeditare. Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri.