Diverse International

Puțini știu ce adevăruri ascund cărțile fiului lui Donald Trump, pasionat de condei

Puțini știu ce adevăruri ascund cărțile fiului lui Donald Trump, pasionat de condei
EVZ

Prințul Harry scrie o carte în numele mamei, prințesa Diana, Lady Di, prințesa in inimilor dar și femeia care i-a dat viața atât de prețioasă. Și iată că și fiul lui Donald Trump a scris cărți, de această dată în apărarea și pentru susținerea tatălui său.

Puțini știu ce adevăruri ascund cărțile fiului lui Donald Trump, pasionat de condei

Atacați, controversați, urmăriți, familia caută să iasă din lumina întunecată care aplanează asupra lor din cauza opnenților. Donald Jr. Trump are veleități de orator, a fost purtător de cuvânt la Casa Albă, deși este timid, dar și de scriitor. Și o dovedește de fiecare dată când are ocazia. Iar a scrie o carte este o ocazie mai mult decât potrivită.

Donald John Trump Jr. (născut la 31 decembrie 1977) este activist politic, om de afaceri, autor și fost prezentator de televiziune american. Este cel mai mare copil al lui Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite din 2017 până în 2021, și al primei sale soții, Ivana Trump.

În 2010, a devenit purtător de cuvânt și „director executiv al brandingului global” pentru Cambridge Who’s Who, o editură cunoscută și controversată. A apărut în calitate de consilier invitat și judecător în multe episoade ale reality show-ului de televiziune al tatălui său, The Apprentice, din sezonul 5 în 2006 până la ultimul sezon al tatălui său în 2015.

Cărți: Cum se hrănește stânga cu ură și cum vrea să ne reducă la tăcere. Triggered (carte). Cartea critică corectitudinea politică și susține că stânga americană are un complex de victimizare[128], a comentat The Washington Post: „totuși, în povestea sa, adevărata victimă este adesea el, tatăl său sau un alt membru al familiei Trump”.

Cartea Liberal Privilege (Privilegiul liberal): Joe Biden and the Democrats’ Defense of the Indefensible (Joe Biden și apărarea de către democrați a ceea ce este de nerefuzat). Trump Jr. ar fi angajat trei cercetători pentru a colecta informații despre Joe Biden și a petrecut trei luni pentru a scrie cartea.

Și cartea „Our Journey Together” (Călătoria noastră împreună), după rolul de președinte al tatălui. Cartea de tip coffee-table  cuprinde peste 300 de fotografii oficiale de la Casa Albă, inclusiv scene cu Trump la zidul de la graniță, fotografii de familie din culise și fotografii cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. „Tatăl meu a ales fiecare fotografie din această carte, a scris toate legendele, inclusiv unele de mână”, a declarat Trump Jr. pentru media.

Conținutul cărților sale reprezintă un amestec de genuri, între pamflet şi memorii.

De-a lungul timpului, cu toate frământările cotidiene, Donald Trump Jr. a făcut din provocare un instrument de promovare. Și nu ratează ocazia să o facă de fiecare dată când poate, motiv pentru care a ales ca formă completă și deschisă de exprimare scrisul.

Personaje de ”poveste”

Între ”ţintele” menționate în carte se află Hillary Clinton, Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, tinerele alese Alexandria Ocasio-Cortez şi Ilhan Omar, transformate în ţapi ispăşitori ai conservatorilor sau senatorul republican Mitt Romney, foarte critic cu preşedintele.

Alte descrieri obişnuite ale preşedintelui american, precum presa tradiţională – catalogată drept ”inamicul poporului” -, fostul vicepreşedinte Joe Biden sau fostul procuror special Robert Mueller, „o marionetă bătrână”.

Ce spune chiar scriitorul

Donald Trump Jr. povesteşte, de asemenea, despre vizitele sale, pe când era copil, la bunicii săi dinspre mamă, în Cehoslovacia, care l-au vaccinat împotriva ”socialismului” revendicat de senatorul Bernie Sanders sau Alexandria Ocasio-Cortez.

Intervievat la CBS, el a declarat că a dat dovadă de reţinere, la ultima carte. ”Aş fi putut să întind coarda şi mai mult şi să deschis focul, dar n-am făcut-o”, a mărturisit juniorul lui Donald Trump, care, după cum se vede, și-a luat rolul de scriitor destul de serios.