International

Procurorul general al New York a respins oferta cerută de avocații lui Trump în cazul privind tranzacțiile imobiliare. Ce urmează

Procurorul general al New York a respins oferta cerută de avocații lui Trump în cazul privind tranzacțiile imobiliare. Ce urmează

Letitia James, procurorul general al statului New York, l-ar putea da în judecată pe Trump după ce a respins oferta de tranzacție cerută de avocații fostului președinte Trump. Procurorul general Letitia James ia în considerare, de asemenea, posibilitatea de a da în judecată cel puțin pe unul dintre copiii adulți ai fostului președinte ca parte a anchetei sale privind Trump Organization.

Procurorul general al New York a respins oferta cerută de avocații lui Trump în cazul privind tranzacțiile imobiliare. Ce urmează

Biroul procurorului general din New York a respins oferta avocaților lui Donald J. Trump de a soluționa o anchetă civilă controversată privindu-l pe fostul președinte și afacerile imobiliare ale familiei sale, pregătind terenul pentru un proces în care l-ar acuza pe Trump de fraudă, potrivit a trei persoane (surse) care cunosc îndeaproape acest subiect, relatează New Yor Times.

Procurorul general Letitia James ia în considerare, de asemenea, posibilitatea de a da în judecată pe cel puțin unul dintre copiii adulți ai dlui Trump, au spus persoanele respective. Ivanka, Eric și Donald Trump Jr. au fost cu toții directori de rang înalt la compania lui Trump, respectiv Trump Organization.

Probabilitatea unui proces a crescut în această lună după ce procuroarea James a respins cel puțin o ofertă de înțelegere din partea avocaților dlui Trump, au spus persoanele respective. În timp ce Trump Organization face de luni de zile propuneri biroului procurorului general – și cele două părți ar putea încă ajunge la o înțelegere – nu există niciun indiciu că o înțelegere se va materializa în curând.

Și ce spune Trump

Trump, care a negat orice abatere și a ridiculizat ancheta ca fiind o vânătoare de vrăjitoare motivată politic, a ripostat, intentând un proces nereușit pentru a-i bloca ancheta și numind-o rasistă pe șefa procuraturii, Letitia James, care este de culoare.

Scenariu: Dacă acest caz va ajunge în instanță și Trump va pierde, un judecător ar putea impune sancțiuni financiare și ar putea restricționa operațiunile de afaceri ale fostului președinte în New York, toate acestea în mijlocul unei campanii prezidențiale din 2024 la care se așteaptă să se alăture, se mai arată în New York Times, ediția de joi, 15 septembrie.

Cine este Letitia James

Letitia Ann „Tish” James (născută la 18 octombrie 1958) este o avocată, activistă și politiciană americană. Este membră a Partidului Democrat și actualul procuror general al statului New York, după ce a câștigat alegerile din 2018, pentru a-i succeda procurorului general numit Barbara Underwood. Ea este prima femeie afro-americană aleasă în această funcție.

Foto: arhiva