Actual

Radu Mazăre a epuizat şi ultima cale de atac. Rămâne în penitenciar, condamnat definitiv în dosarul Polaris

Radu Mazăre a epuizat şi ultima cale de atac. Rămâne în penitenciar, condamnat definitiv în dosarul Polaris

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, și afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky. Astfel că, cei doi rămân, definitiv, cu pedepsele aplicate, deja definitiv, în dosarul de corupție „Polaris”, după ce un complet al instanței supreme a respins una dintre căile extraordinare de atac introduse de cei doi.

Radu Mazăre a epuizat şi ultima cale de atac. Rămâne în penitenciar, condamnat definitiv în dosarul Polaris

ICCJ a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de către Radu Mazăre şi Gabriel-Sorin Strutinsky împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători.

De asemenea, ÎCCJ a respins ca nefondate cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, anunță Mediafax.

Instanța a fixat termen pentru soluționarea contestaţiilor în anulare la data de 10 octombrie 2022, pentru când au fost citați și Radu Ștefan Mazăre, și Gabriel-Sorin Strutinsky, precum și persoana vătămată Primăria Municipiului Constanţa.

Decizia de luni a Inaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Radu Mazăre se află în prezent în penitenciarul Jilava, unde execută pedepsele primite: nouă ani în dosarul retrocedărilor și cinci ani în dosarul Polaris.

Radu Mazăre a susţinut permanent că este vorba de o eroare de procedură

Radu Mazăre a susținut că a avut loc o eroare de procedură, având în vedere că la momentul la care instanța a aplicat această pedeapsă, nu a ținut cont de prescripție, așa cum a fost ea delegată în 2022, ca fiind valabilă din 2018.

El a precizat că ar fi o discriminare.

„Am colegi în închisoare, condamnați după Noul Cod Penal, care răsuflă ușurați pentru că nu au invocat avocații lor chestiunea prescripției. Eu stau și mă frământ, ce vină am eu că altcineva a invocat prescripția și eu sunt pedepsit pentru acest lucru?”, a spus Radu Mazăre în fața judecătorilor.