Actual Politică

Raluca Turcan a pus ochii pe primăria lui Iohannis. „Sibiul este condus, încă din 2000, de reprezentanţi ai FDGR”

Raluca Turcan a pus ochii pe primăria lui Iohannis. „Sibiul este condus, încă din 2000, de reprezentanţi ai FDGR”
FOTO: evenimentul zilei

Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan are planuri mari pentru alegerile din 2024. Fostul ministru al Muncii afirmă că liberalii au, în 2024, ”şanse reale” la câştigarea Primăriei Sibiu. Municipalitatea este condusă, încă din 2000, de reprezentanţi ai FDGR. Actualul primar Astrid Fodor, fost viceprimar al lui Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în 2016 şi 2020, după ce a condus interimar Primăria încă din 2014.

Raluca Turcan a pus ochii pe primăria lui Iohannis. „Sibiul este condus, încă din 2000, de reprezentanţi ai FDGR”

”Consider că avem şanse reale la câştigarea Primăriei Sibiu. Sunt sigură că anul 2024 ne va aduce o echipă consolidată în administraţia liberală a judeţului. Nu vă lăsaţi descurajaţi de mesajele venite din diverse direcţii care îşi propun să ne dărâme. Ghidaţi-vă în schimb, la nivel uman, de consecvenţă, caracter, respect reciproc şi de bună credinţă. Proiectele duse la bun sfârşit vor arăta că a rămas ceva în urma noastră”, scrie, duminică, pe Facebook, Raluca Turcan, preşedinte al PNL Sibiu, precizând că acesta este mesajul pe care l-a transmis colegilor săi la ultima Adunare Generală a Organizaţiei Municipale Sibiu a PNL.

Aceasta a adăugat că i-a ”fost greu în anumite momente când atacurile politice nu conteneau, dar rezultatele concrete rămase în urmă fac onoare nu numai unui om, ci unei întregi organizaţii”.

”Am avut parte de bătălii interne, cu atacuri din interior, bătălii cu PSD când urmărea subjugarea justiţiei şi suprimarea statului de drept, linşaje mediatice venite şi din interior şi din exterior. În timpul pandemiei de COVID-19 am fost vicepremier. România a avut de gestionat şi criza sanitară şi pe cea economică. Şi cu toate acestea, şi economic, şi sanitar am trecut prin criză mai bine decât ţări mai dezvoltate din punct de vedere economic”, susţine Turcan.

Potrivit acesteia, ”PNL este un partid care merită încrederea oamenilor, însă este loc şi de mai bine, mai ales în politica naţională”.

”La Sibiu, suntem de departe opţiunea cea mai credibilă, dedicată constant şi puternic interesului public şi trebuie să menţinem acest lucru. Cred cu tărie că succesul PNL Sibiu va fi garantat şi în continuare doar prin integritate, efort, rezultate, colaborare onestă”, a mai scris Turcan.

Primăria Sibiu este condusă, încă din 2000, de reprezentanţi ai FDGR. Klaus Iohannis a câştigat patru mandate consecutive, dar a devenit preşedintele României la jumătatea celui de-al patrulea.

Pe vremea când Klaus Iohannis câştiga fără emoţii alegerile la Sibiu, FDGR a avut întotdeauna majoritate în Consiliul Local.

Conducerea primăriei a fost preluată, interimar în 2014, de Astrid Fodor, fost viceprimar al lui Klaus Iohannis, membru FDGR. Ulterior, ea a câştigat alegerile şi în 2016, dar şi în 2020.