Actual

Raluca Turcan ia măsuri. Ce se va întâmpla cu salariile din sistemul public

Raluca Turcan ia măsuri. Ce se va întâmpla cu salariile din sistemul public

Raluca Turcan ia măsuri.  Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan vine cu noi precizări privind salariile din sistemul public. Potrivit ministrului, legea salarizării unitare a devenit profund neunitară.

Raluca Turcan ia măsuri. Corectarea Legii salarizării și a inechităților din sistemul public de pensii, principalele teme discutate de ministrul Muncii cu reprezentanții sindicatelor din educație.

Raluca Turcan a discutat cu reprezentanții principalelor structuri sindicale din educație proiectul de modificare a legii salarizării din sistemul public, astfel încât ea să genereze predictibilitate și să fie eliminate discrepanțele existente în acest moment.

Raluca Turcan: Se corectează legea salarizării

„Din păcate, Legea salarizării unitare a devenit profund neunitară. O echipă din minister lucrează deja la corectarea acestei legi și cred că într-un termen de două-trei săptămâni vom avea un prim draft pe care să vi-l transmitem și de la care îmi doresc să începem să lucrăm împreună”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Legea salarizării nu se aplică corect în sistemul educațional

Totodată, reprezentanții sindicatelor au subliniat că actuala lege a salarizării nu se aplică corect în sistemul educațional.

În ceea ce privește sistemul de pensii, discuțiile au vizat principalele direcții de reformă care sunt analizate în cadrul grupului de lucru interinstitutional, obiectivul final fiind obținerea unei propuneri de modificare a legii pentru reașezarea sistemului pe baze echitabile, potrivit RRA.