Actual

Raluca Turcan în legătură cu președintele PNL: „Să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă”

Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministru al Muncii în guvernul condus de Florin Cîțu, continuă atacurile la adresa lui Ludovic Orban, actualul președinte al Partidului Liberal. Adoptând o postură înțeleaptă și moralizatoare, îl atenționează, sfătos, pe „obraznicul Ludovic”, învățându-l valorile liberale și etica de partid.

„În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.
Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan: „Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL”

Uitând acțiunile de șicanare sau chiar de umilire întreprinse de cei din echipa Cîțu la adresa lui Orban (la Sibiu, Turcan l-a prezentat pe președintele liberalilor după Cîțu) și, mai ales, trecând cu bonomie peste faptele imputate premierului, Raluca Turcan îl atenționează cu o bunăvoință plină de tristețe pe Ludovic Orban că nu este frumos ce face:

„Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.”

Dar tot Raluca Turcan, înțeleaptă, are soluția. Astfel, le propune membrilor PNL pașii de urmat:

„În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și, sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru”, încheie Raluca Turcan.