Info Actual

Info Actual > Politică > Raluca Turcan se pune rău cu bugetarii. „Unele sporuri pot fi eliminate”
Politică

Raluca Turcan se pune rău cu bugetarii. „Unele sporuri pot fi eliminate”

Raluca Turcan se pune rău cu bugetarii. „Unele sporuri pot fi eliminate”

Raluca Turcan, ministrul Muncii a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre noua lege a salarizării și grilele de salarizare.

Raluca Turcan vrea performanță în instituțiile publice

Ministrul Muncii a afirmat, că, prin noua lege a salarizării se dorește creșterea  peformanţei şi instituţiile publice, iar prin aceasta să se apropie mult de oameni.

„În primul rând să se aştepte la o perioadă de evaluare în care în spaţiul public să vorbim mai mult despre rolul instituţiilor publice şi cum putem să le aducem mai aproape de oameni şi de asemeena cum să le creştem performaţa.

În niciun caz să nu stea şi să considere că cineva le poartă gând rău, ci ne gândim cu toţii cum am putea face ca cei care lucrează în sistemul bugetar, să fie mai motivaţi, să aducă instituţia mai aproape de oameni.

De aceea în privinţa salarizării am susţinut o abordare temeinică, în care fiecare spor este analizat, încercat să fie plasat în categoria în care a fost plasat. Dacă sporul respectiv este necesar poate fi păstrat într-o sumă mai mică sau dacă nu e necesar poate fi eliminat “, a explicat Raluca Turcan.

„Legea salarizării este inechitabilă”

Întrebată care este motivul pentru care se vrea o nouă lege a salarizării, Raluca Turcan a spus, că aceasta ar trebui să fie unitară.

„Pentru corectitidine în sistem care va aduce şi o altă perspectivă din partea agenţiilor de rainting. Din titlul legii salarizării aceasta ar fi trebuit să fie unitară, ori numai unitară nu este.

Întru-cât salariile de bază au crescut disproporţionat, salriile de plată se raportează la salariile de bază şi sunt oameni cu aceaşi pregătire cu aceeaşi experienţă, care în momentul de faţă pentru că s-au angajat în alte categorii ocupaţionale au salarizare diferită.

Mai mult, şi sporurile se raportează la salariile de bază. Şi în loc să fie unitară această lege este profund inechitabilă şi crează tensiuni între categoriile socio-profesionale care până la urmă, pe fond poate să scadă şi performanţa” a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.