Actual International

Specialiștii de la Direcția Generală de Circulație din Spania au peste 780 de radare ascunse și tot ei spun cum le putem găsi

Specialiștii de la Direcția Generală de Circulație din Spania au peste 780 de radare ascunse și tot ei spun cum le putem găsi
trans.info/spania

Direcția Generală de Circulație (DGT) din Spania are peste 780 de radare permanente și sute de radare mobile, care sunt răspândite pe toate drumurile și care sunt în cea mai mare parte ascunse. Bunătate de sărbători sau pur și simplu degizați în Moș Crăciun, specialiștii acestei direcții dau acum sfaturi șoferilor, cum să le găsească, să le afle locația și să știe de ele.

Specialiștii de la Direcția Generală de Circulație din Spania au peste 780 de radare ascunse pe stâlpi, pe lângă alte sute de radare mobile, și tot ei spun cum le putem găsi

Pentru a evita accidentele rutiere de mare viteză, Direcția Generală de Circulație (DGT) din Spania dispune de o rețea largă de radare fixe și mobile în întreaga țară, care ajută la controlul vitezei vehiculelor, asigurându-se în același timp că șoferii respectă regulile de circulație.

Dar, în ciuda faptului că oricine poate vedea poziția acestor radare pe site-ul oficial al DGT, aceste dispozitive se află frecvent în afara vizibilității directe a șoferilor.

Cu peste 780 de radare permanente și sute de radare mobile împrăștiate în toată țara, acest număr este destul de semnificativ, având în vedere că aceste radare de viteză sunt doar o parte din diverse alte controale folosite zilnic de autoritățile de trafic din Spania.

Din acest motiv, DGT oferă acum câteva sfaturi pentru a-i ajuta pe șoferi să localizeze cu ușurință aceste radare data viitoare când vor conduce.

În pofida faptului că este ușor de aflat online unde sunt amplasate aceste radare fixe în avans, localizarea exactă a acestora este de fapt mult mai dificilă. În mod normal, tronsonul de drum este marcat, astfel încât șoferul să știe că urmează o cameră, însă locația exactă a radarului nu este cunoscută, deoarece acestea sunt ascunse.

Cu toate acestea, DGT a sugerat un sfat pentru a detecta cu ușurință unde sunt ascunse radarele, mai ales dacă acestea se află în spatele indicatoarelor de pe ghișeu, care este o structură suspendată cu panouri și camere de luat vederi.

Trucul este să vă uitați la suporturi, pentru a vedea dacă acestea includ o scară pe vreunul dintre stâlpi. Dacă au o scară, motivul pentru care se află acolo este acela de a-i ajuta pe operatori să urce în partea superioară a structurii, pentru a efectua lucrări de întreținere sau pentru a calibra senzorii. Acest lucru crește probabilitatea de a avea un radar fix pe acea secțiune de drum.