Info Actual

Info Actual > Politică > Raport Google despre mobilitatea populației în contextul pandemiei
Politică

Raport Google despre mobilitatea populației în contextul pandemiei

Raport Google despre mobilitatea populației în contextul pandemiei! Gigantul Google a publicat, astăzi, un prim raport privind mobilitatea populației în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Documentul oferă dată despre modul în care oamenii și-au restrâns deplasările ca urmare a munciti de acasă și a restricțiilor impuse de autorități peste tot în lume. Ce arată raportul despre România?

Ieşirile românilor la cafenele și restaurante s-au redus în această perioadă cu peste 80%, iar în parcuri cu 60 de procente. Din momentul în care li s-a recomandat să nu mai iasă din casă decât pentru cumpărături de primă necesitate, românii au redus la jumătate mersul la magazine și farmacii. Deplasările către locurile de muncă s-au redus cu aproape 40%, ca efect al restrângerii de activitate în multe firmei și al muncii de acasă. Şi numărul călătoriilor cu transportul public s-a micșorat considerabil, cu peste 70 de procente.

Raportul a centralizat date furnizate de Google Maps, care arată în orice moment cât de aglomerate sunt diverse locuri, precum restaurantele, parcurile sau magazinele. De asemenea, raportul nu dezvăluie informații personale precum locul în care se află cineva sau mișcările sale.