Info Actual > Politică > Rareş Bogdan a făcut anunţul momentului în politică. Își anunță demisia: „Am niște proiecte de încheiat”
Politică

Rareş Bogdan a făcut anunţul momentului în politică. Își anunță demisia: „Am niște proiecte de încheiat”

Rareş Bogdan a făcut anunţul momentului în politică. Își anunță demisia: „Am niște proiecte de încheiat”

Rareş Bogdan a făcut anunţul momentului în politică. Își anunță demisia, însă nu din funcția de prim-vicepreşedinte al PNL. Decizia a fost luată după ce s-a petrecut joi în Parlamentul României, la învestirea Guvernului Nicolae Ciucă.

Politicianul Rareș Bogdan renunță la funcția de europarlamentar în detrimentul Guvernului. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotație, când premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotație la nivel de premier și la nivel de miniștri, secretar general, doi miniștri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am niște proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă”, a anunțat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute

„Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulți lideri social-democrați, poate la rândul lor de bună credință, dar care au eșuat în aroganțe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganța într-o coaliție. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a continuat Bogdan.

Rareș Bogdan va renunța la funcția de europarlamentar în anul 2023. Acesta se va alătura Guvernului României. ”Să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce a promis şi va respecta programul de guvernare al României”.

„Le spun colegilor mei care se uită și se tem. În primul rând îi dojenesc, le spun că astăzi ar fi trebuit să reacționeze. A fost prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Suntem nevoiți să colaborăm cu PSD, nu că ne iubim sau că îmi este simpatic domnul Ciolacu. Nu îmi este deloc simpatic, dar sunt suficient de matur cât să mergem mai departe.

Eu cred că domnul Ciolacu a greșit discursul, era scris pentru căderea Guvernului Cîțu. Îi rog pe colegii mei data viitoare când se întâmplă acest lucru să reacționeze. Domnul Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că are România un Guvern.

Suntem PNL, nu putem fi umiliți de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colț, nu vom tolera ca PNL să nu fie respectat. Partidul are premierul, are un premier bun și am încredere în el”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24, criticând dur discursul lui Marcel Ciolacu la adresa PNL, în timpul votului de învestitură al noului guvern.