Info Actual > Politică > Rareș Bogdan, anunț în premieră: „Victorie uriașă pentru români”
Politică

Rareș Bogdan, anunț în premieră: „Victorie uriașă pentru români”

Rareș Bogdan, anunț în premieră: „Victorie uriașă pentru români”

Rareș Bogdan a făcut un anunț în premieră pe contul personal de socializare. Europarlamentarul a dat o veste bună românilor care trăiesc în afara granițelor. Nimeni nu se aștepta la asta.

Rareș Bogdan a dat o veste bună românilor din Islanda care luptă să-și recupereze banii munciți cu greu. Politicianul spune că „statul islandez a forțat mâna unei companii care a angajat 36 de români și un bulgar să le plătească salariile pentru care se luptă de 2 ani.

Victorie uriașă pentru românii din Islanda

„Victorie uriașă pentru românii din Islanda care luptă să-și recupereze bănuții munciți cu greu! Sunt bucuros că munca mea și a colegului europarlamentar Gheorghe Falcă (EPP România, PNL) a dat roade. Nu știu dacă a mai determinat cineva vreun stat să schimbe legislația muncii pentru a repara umilința unor oameni nenăscuți acolo, dar exact asta se întâmplă”, a scris Rareș Bogdan.

Ce s-a întâmplat cu românii din Islanda?

„Statul islandez a forțat mâna unei companii care a angajat 36 de români și un bulgar să le plătească salariile pentru care se luptă de 2 ani. 10 dintre ei au încasat deja o parte din bani. Angajatorul i-a notificat că lichidează datoria în două săptămâni. E foarte interesant că sumele nu sunt însoțite de un fluturaș de salariu, cu un calcul contabil ce poate dovedi că e o remunerație corectă. Însă românii au foile de pontaj… Din câte am aflat, sunt mai puțini bani decât ar trebui să primească, dar este un pas uriaș faptul că au început plățile”, a continuat europarlamentarul PNL.

Rareș Bogdan va monitoriza atent situația, din Parlamentul European

„Mulțumesc colegilor care au muncit la acest caz și au trimis scrisori statului și instituțiilor islandeze, precum și personalului consular care s-a implicat!”, a punctat liberalul.

La cererea făcută de Rareș Bogdan și Gheorghe Falcă (PNL, PPE), Comisia pentru petiții din Parlamentul European a verificat plângerea unui grup de români din Islanda. Aceștia acuzau condiții improprii de muncă, salarizare, cazare. Această acțiune a fost calificată de liderul delegației române din grupul PPE, Rareș Bogdan, a calificat-o drept “un pas important pentru a opri exploatarea și umilirea muncitorilor români în țări de împrumut”, potrivit Capăital.