Actual Politică

Rareş Bogdan insistă să-l enerveze pe premierul Nicolae Ciucă. „Faceți duș zilnic şi nu stați la 19 grade”

Rareş Bogdan insistă să-l enerveze pe premierul Nicolae Ciucă. „Faceți duș zilnic şi nu stați la 19 grade”
FOTO: evenimentul zilei

Rareş Bogdan insistă să-l enerveze pe premierul Nicolae Ciucă. „Faceți duș zilnic, nu stați la 19 grade” În timp ce premierul face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică, prim vicepreşedintele liberal, Rareş Bogdan are alt mesaj. „Faceți duș zilnic, nu mâncați făină de greieri, nu opriți apa când vă spălați pe dinți, nu stați la 19 grade”.

Rareş Bogdan insistă să-l enerveze pe premierul Nicolae Ciucă. „Faceți duș zilnic şi nu stați la 19 grade”

Premierul Nicolae Ciucă face din nou apel la populaţie  să reducă risipa de energie electrică şi afirmă că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc, dar nu există în prezent, soluţii tehnice pentru aplicarea unor astfel de măsuri. El spune că Guvernul îi va sprijini pe toţi furnizorii mici de energie care pot „avea probleme” în urma adoptării noii Ordonanţe din domeniu.

La rândul său, europarlamentarul Rareş Bogdan i-a îndemnat sâmbătă pe tinerii liberali, în cadrul Şcolii politice de vară a Tineretului National Liberal, să nu urmeze orbește „retorica de la Bruxelles” legată de consumul de apă și de energie.

„Nu neaparat toate scenele apocaliptice si toata retorica dezastrului este cea care caracterizeaza Romania. Vreau sa va rog sa ascultati cu circumspectie inclusiv retorica de la Bruxelles, adica sa va spalati zilnic, sa va faceti dus zilnic nu o data pe saptamana, sa incercati sa nu opriti apa cand va spalati pe dinti, sa nu mancati faina de gandaci si nici sa nu stati la 19 grade. Sa fiti rationali, sa fiti echilibrati, sa intelegeti ce inseamna momentul energetic actual dar sa nu cadeti in pacatul extremei”, a afirmat Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan este pentru a doua oară în contradicţie cu premierul Nicolae Ciucă pe subiectul legat de creşterea pensiilor.

Săptămâna trecută, liberalul Rareş Bogdan a spus că „ministrul PSD de Finanțe, Adrian Câciu, va fi demis de premierul Nicolae Ciucă în cazul în care nu are soluții pentru o creștere a pensiilor cu 16%”.

În acest context, întrebat dacă afirmaţia lui Rareş Bogdan este asumată de PNL sau se încadrează la capitolul populism, Nicolae Ciucă a cerut responsabilitate.

„Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment”, a răspuns premierul.

Premierul Ciucă a mai spus că în luna octombrie va exista proiecţia de buget pentru anul viitor şi atunci va anunţa coaliția măsurile sociale pe care le va lua Executivul.