Info Actual

Info Actual > Politică > Rareș Bogdan tună și fulgeră! „Fără proști sau hoți în poziții de management”
Politică

Rareș Bogdan tună și fulgeră! „Fără proști sau hoți în poziții de management”

Rareș Bogdan tună și fulgeră! „Fără proști sau hoți în poziții de management”

În timpul protestelor minerilor din Valea Jiului, a apărut o pancardă purtată de un copil, pe care era scris un mesaj foarte emoționant.

Despre acest mesaj, prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a postat pe pagina sa de socializare un comentariu foarte dur. El continuă mesajul lansat în interiorul PNL avut în scandalul de la Apele Române și cere depolitizarea instituțiilor cheie din statul român: „Fără clientelism politic”.

„Pancarta care ne obligă!”

El a publicat o poză în acest sens de la protestul minerilor cu un copil care are scris pe o pancartă: „Hoților. Dați salariul la tati că am nevoi!”

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban dă vina pe PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, că situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara este „critică”, din cauza greşelilor vechilor guvernări PSD, iar soluţia ar fi o companie care să aibă activele viabile şi capacitatea de a fi profitabilă.

În opinia sa, la Complexul Energetic Hunedoara s-a ajuns într-o situaţie critică din cauza a două greşeli făcute de vechile guvernări PSD.

„În primul rând, este vorba de faptul că acolo nu a fost pus în practică un plan de restructurare, astfel încât să se menţină toate activităţile viabile. (…) Pe de altă parte, s-a aprobat un ajutor de stat care nu a fost acordat în condiţiile reglementărilor existente la nivel european şi Complexul Energetic Hunedoara este obligat să returneze acest ajutor”, a indicat Orban.

Întrebat dacă se vor face concedieri din rândul minerilor, el a răspuns că „există posiblitatea de pensionări şi posibilitatea în care anumiţi angajaţi pentru plăţi compensatorii să fie disponibilizaţi voluntar”.

„Şi, evident, să fie realocate resursele umane de la nivelul celor patru mine, Centralei de la Paroşeni în mod optim, astfel încât să existe o companie viabilă. Guvernul este concentrat să găsească o soluţie pe termen mediu şi lung, să creeze o companie viabilă care să salveze cât mai multe locuri de muncă acolo”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.