Actual

Rareș Hopincă, city manager Sector 5: ”Am confiscat două basculante care descărcau ilegal deșeuri!”

Foto: infoactual.ro

Acțiune fermă în Sectorul 5! Astăzi, au fost depistate de către Poliția Locală a sectorului două autobasculante care descărcat deșeuri provenite din construcții pe raza Sectorului 5. În urma cercetărilor s-a constatat că deșeurile proveneau de pe un șantier din Sectorul 6, respectiv din zona Lujerului.

Conform OUG 92/2021 au fost imediat aplicate două amenzi în valoare de 70.000 de lei fiecare, iar autobasculantele au fost confiscate.

Așa cum a declarat de nenumărate ori, Rareș Hopincă, city managerul Primăriei Sectorului 5 a reafirmat că sectorul pe care-l gestionează nu este groapa de gunoi a nimănui!

”Avem toleranță zero față de infracțiunile de mediu! Sectorul 5 nu este groapa de gunoi a Capitalei! Aviz celor ce aruncă gunoi pe spațiul public! Le vom confisca mașinile ți îi vom amenda până când vor respecta legea”, a declarat Rareș Hopincă.

Basculante confiscate

Basculante confiscate

Amenzi usturătoare

De altfel, Hopincă City managerul Rareș Hopincă a anunțat amenzi usturătoare, începând de luna aceasta în Sectorul 5, pentru cei care aruncă gunoiul pe domeniul public. Este vorba fie de deșeuri menajere sau cele rezultate din construcții.

El a precizat că sancțiunile pentru persoane fizice ajung și la 45.000 de lei, iar pentru persoanele juridice la 70.000 de lei.

Amenzi grele

Amenzi grele

În ultimele 2 săptămâni, ca urmare a monitorizării camerelor video ale dispeceratului Poliției Locale Sector 5, au fost identificate 10 persoane care au aruncat diferite deșeuri, menajere și rezultate din construcții, pe domeniul public al Sectorului 5.

De fiecare dată, a fost trimis un echipaj al Poliției Locale, care a identificat și sancționat contravențional fiecare persoană cu câte 3.000 de lei în baza HCGMB 120/2010. De asemenea, persoanele identificate au fost obligate să elibereze domeniul public de deșeuri și să încheie un contract de salubrizare în condițiile legii.

”Vă rog să apelați Poliția Locală, la 031.9451, de fiecare dată când observați că se aruncă deșeuri în zone neautorizate!”, a anunțat Hopincă pe pagina sa de socializare.

Premiat de Capital

Pentru viziunea sa, dar și pentru intransigența pe care o arată celor care nu respectă legea crezând că Sectorul 5 poate fi tratat ca un loc viran, fără stăpân, city managerul Rareș Hopincă a fost premiat de echipa Capital în cadrul Galei Excelența în Management.

”City managerul este specialistul primăriei. Adică el se ocupă de conducerea efectivă a unor componente esențiale din administrația publică locală. Cât de mult sau cât de puțin i se încredințează din aceste componente, asta depinde de fiecare primărie în parte. Sunt cazuri în care administratorului public i se deleagă puțin, cazuri în care i se deleagă foarte mult. În cazul meu, mi-a fost delegată răspunderea pentru multe dintre departamentele și serviciile publice ale Primăriei Sectorului 5. În special cele care privesc investițiile și dezvoltarea”, a declarat Rareș Hopincă pentru Capital.