Lifestyle

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep. S-a aflat ce se întâmplă cu tenismena din România

Simona Halep
sursa foto: Instagram Simona Halep

O nouă răsturnare de situație în cazul jucătoarei românce de tenis Simona Halep, după ce a fost suspendată încă din toamna anului trecut în urma acuzației de dopaj. În prezent, sportiva își pregătește apărarea în procesul său, în condițiile în care spune că este nevinovată și nu a apelat conștient la această soluție de dopaj pentru a-și îmbunătăți calitățile sportive.

Simona Halep luptă în prezent să revină pe teren și să își spele rușinea. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a tot transmis că nu a luat în mod conștient substanța care o incriminează, Roxadustat și va pleda nevinovată la tribunalul independent din Marea Britanie. Totuși, cu toate că aceasta avea un termen stabilit pentru judecată pe 17 februarie, judecătorii sportivi au decis să îl amâne.

Cazul Simonei Halep, amânat cu două săptămâni

Astfel, potrivit Prosport, cazul sportivei din România a fost amânat până spre finele lunii. Motivul este acela că se va face o schimbare în conducerea insitutției, pe fondul preluării mandatului de conducătoare a Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, de către Karen Moorhouse. Ea l-a înlocuit, în urmă cu o săptămână, pe Jonny Gray. Acest lucru a făcut ca audierea tenismenei din Constanța să fie decalată.

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, o susține pe româncă în problemele ei și anunță o serie de detalii importante din caz. Fostul mare jucător de tenis, ajuns la vârsta de 57 de ani, cel care a pregătit-o pe fosta lideră mondială a vorbit pe larg despre acest subiect în podcastul „The Big Deal”.

În apărarea pregătită de Simona Halep și echipa ei, pentru a scăpa de suspendare, aceștia vor miza pe faptul că respectivele suplimente nutritive, în urma căreia a ingerat substanța interzisă, ar fi fost contaminate pe linia de producție.

S-a aflat cum a ajuns substanța interzisă în corpul sportivei

Cahill spune că specialiștii au aflat cum a ajuns substanța Roxadusat în corpul Simonei Halep și crede că un medic, o persoană din WTA sau un membrul al echipei sale nu și-a făcut bine treaba.

”Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedeapsa pentru aceasta. Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba”, a transmis Darren Cahill.

Potrivit lui Darren Cahill (57 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep, românca are șanse foarte mari să fie declarată nevinovată.

„Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând. Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a mai transmis fostul antrenor în podcastul The Big Deal.

Mai mult, sportiva beneficiază și de sprijinul președintelui WTA, Steve Simion care consideră că Halep nu a luat intenționat substanța respectivă.

„Halep nu a luat Roxadustat intenționat! Nu am niciun dubiu în privința onestității ei”, a fost mesajul de susținere din partea președintelui WTA, Steve Simon, de altfel și membru în consiliul de conducere al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.