Actual

Răsturnare de situație privind cazul de dopaj al Simonei Halep. Ipoteză incredibilă: La fel au făcut şi Nadal, şi Djokovic, şi Federer

Simona Halep
sursa foto: Facebook Simona Halep

Este o adevărată răsturnare de situație privind scandalul în care este implicată jucătoarea de tenis Simona Halep. Radu Banciu, jurnalist sportiv, cunoscut pentru faptul că a criticat-o de multe ori pe Simona Halep, a venit cu o ipoteză inedită în cadrul unui podcast atunci când a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată jucătoarea de tenis din România, suspendată provizoriu din circuitul WTA în așteptarea procesului.

Ipoteză incredibilă privind cazul de dopaj al Simonei Halep

Jurnalistul Prima TV Radu Banciu a venit cu o ipoteză surprinzătoare în cazul de dopaj al Simonei Halep, acesta fiind de de părere că și cei mai mari jucători de tenis au făcut precum jucătoarea din Constanța, explicând că situația Simonei nu are legătură cu dopajul în sine, iar lumea sportului nu face suficient de multe lucruri pentru a-i depista pe trișorii din acest sport. Jurnalistul a făcut referire la sportivi foarte mari din lumea tenisului precum Federer, Nadal sau Djokovic în cadrul podcastului Spune-mi cine ești de la final de ianuarie.

„Părerea mea despre Simona nu are nicio legătură cu dopajul. Eu sunt de părere că sportul nu face eforturi să îi depisteze pe trişori. Eu am aceeaşi părere şi despre Roger Federer, şi despre Rafael Nadal şi despre Novak Djokovic. Şi ei au făcut aceleaşi lucru. Mi-a spus un atlet în anii ’90 că primul lucru pe care l-a făcut când a devenit celebru a fost să se ducă la farmacie.

Ca să depăşească medicina tradiţională cu paramedicina, pentru că altfel ar fi ajuns în ultimul pluton. E ca atunci când ai luat premiul I în clasa a VIII-a. Primul tău drum ar trebui să fie la bibliotecă, să menţii nivelul ăla, nu la joacă, pentru că altfel peste 2-3 ani vei ajunge la coadă. Aşa făceau sportivii, nu se culcau pe lauri. Se duceau şi luau medicamente ca să domine medicina încă vreo 30 de ani. Ăsta este sportul de astăzi”, a transimis Radu Banciu, într-un podcast găzduit de jurnalista Irina Gologan.

De asemenea, întrebat dacă Simona Halep va rămâne cu eticheta de „sportiv dopat”, realizatorul de televiziune a atras atenția că totul depinde de decizia judecătorilor în cazul de dopaj.

„Depinde de cum se va termina această poveste, dar eu nu cu asta am o problemă, ci cu nivelul care ste acum în tenisul feminin. Ea a câştigat două turnee de Grand Slam printr-o conjuctură, toate jucătoarele erau slabe”, a mai continuat jurnalistul Radu Banciu.

Halep, suspendată după US Open

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv şi de atunci se tot prăbuşeşte în clasamentul WTA, fiind apropae să părăsescă Top 20. Jucătoarea Ana Bogdan, care a ajuns în optimi la Dubai săptămâna trecută, a urcat 18 locuri în clasamentul WTA şi este pe 57, cu 957 puncte.

Totuși, cel mai bine clasată româncă rămâne în continuare Simona Halep, care a coborât două locuri şi este pe 19, cu 1955 puncte. După o urcare de trei locuri, Irina Begu este pe 36, cu 1288 puncte. Sorana Cîrstea a coborât un loc şi este pe 71, cu 852 puncte.