Info Actual

Info Actual > Politică > Război pe față în PNL. Scaunul lui Orban se clatină. Cine vrea să-i ia locul?
Politică

Război pe față în PNL. Scaunul lui Orban se clatină. Cine vrea să-i ia locul?

Război pe față în PNL. Scaunul lui Orban se clatină. Cine vrea să-i ia locul?

După ce a cerut demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL, Rareș Bogdan este unul dintre cei care nu exclud posibilitatea de a veni la conducerea partidului.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat, marți, că gruparea reformistă va avea un candidat unic pentru funcția de președinte al partidului, neexcuzându-se chiar de pe lista celor care să preia șefia liberalilor.

El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă.

„În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan.

După atacurile fățișe ale lui Rareș Bogdan, președintele PNL, Ludovic Orban, a avut astăzi o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Cei doi au discutat despre situația din partid, după ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lansat duminică seară un atac dur la adresa lui Orban, căruia i-a cerut demisia din fruntea partidului.

Liberalii vor congres ordinar

Liberalii discută în aceste zile despre organizarea congresului ordinar la care se va alege conducerea partidului. În partid ar exista deja două facțiuni, potrivit lui Rareș Bogdan: tabăra lui Ludovic Orban și o tabără reformistă din care ar face parte mai mulți lideri din Transilvania.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan nu exclude o candidatură la președinția formațiunii la congresul care va fi organizat în acest an.

„Nu exclud, dar în același timp pot să susțin pe oricine altcineva”, spune Rareș Bogdan.

„Nu știu dacă voi candida. Pot să susțin pe cineva, nu neapărat (să candidez – n.r.). Nu exclud, dar în același timp pot să susțin pe oricine altcineva. Voi face parte dintr-o echipă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu moț în fruntea echipei. Pot fi poziția doi, trei, patru cinci”, a mai spus europarlamentarul.

Atacul lui Rareș Bogdan la președintele PNL Ludovic Orban

„E o bătălie pe termen lung. Alegerile nu sunt mâine. Ea o chestiune pe termen lung. (…) Nu regret nimic din ceea ce am spus. Am spus putrul adevăr și cred că am realizat un prim pas- am reușit să arăt că există opoziție în partidul de guvernământ și am cerut democratizarea deciziilor. (…) Nu dăm înapoi. Pentru moment ce am făcut este suficient”, conchide prim-vicepreședintele PNL.

Rareş Bogdan a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală şi că Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale.

„I s-a umflat capul. Şi-a închipuit că e câinele, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”, a afirmat Rareş Bogdan.