Actual International

Război și bal. Alina Kabaeva, iubita lui Putin, susține un spectacol ce-i poartă numele

Război și bal. Alina Kabaeva, iubita lui Putin, susține un spectacol ce-i poartă numele

În plin război, o apariție spectaculoasă, îndelung mediatizată este Alina Kabaeva, care nu scapă de ochiul vigilent al presei internaționale. În timp ce Zelenski este imaginea Ucrainei în lume, ea a ajuns să reprezinte la nivel mondial figura reprezentativă pentru amantă, titrează presa străină.

 Alina Kabaeva, iubita lui Putin, se afișează la un spectacol ce-i poartă numele

Alina Kabaeva, presupusa amantă a lui Vladimir Putin, a avut o apariție surprinzătoare pe micile ecrane din Rusia, în plin război. După numeroase zvonuri cum că s-ar ascunde în Elveția, împreună cu cei patru copii pe care i-ar avea cu liderul rus, fosta gimnastă a apărut în Moscova, pentru a prezenta un festival ce-i poartă numele.

Televiziunea rusă de stat promovează miercuri după-amiază o sărbătoare de neuitat a muzicii și sportului, în frunte cu nimeni alta decât Alina Kabayeva. Cum se numește? „Festivalul Alina”, cum altfel?”, relatează jurnalistul BBC Francisc Scarr, pe contul personal de Twitter.

Kabaeva a ținut un discurs în cadrul festivalului care îi poartă numele, desfășurat la VTB Arena (Moscova). Aici, ea a vorbit, printre altele, și despre situația de pe teritoriul Ucrainei. De la evenimentul de gimnastică ritmică nu au lipsit nici cântecele patriotice ale Uniunii Sovietice, interpretate de un cor militar.


Simbolul „Z”, găsit pe tancurile armatei ruse, a apărut pe majoritatea afișelor din cadrul festivalului. Imaginile au fost difuzate pe 8 mai, chiar înainte de parada militară care a comemorat „Ziua Victoriei” în Rusia.

Anterior, presa americană, în urma verificării unui raport secret al serviciilor secrete americane, spune că Alina Kabaeva, cea mai discretă personalitate din Rusia, este cea care va beneficia de averea celui care a pornit războiul împotriva Ucrainei. Marea Britanie a impus la jumătatea lunii mai, sancțiuni împotriva mai multor persoane din cercul intim al lui Vladimir Putin, între care fosta sa soție, Liudmila Oceretnaia, dar și cea despre care de mai mult timp se spune că ar fi iubita sa, fosta gimnastă Alina Kabaeva. Și bunica acesteia, Anna Zațeplina, figurează pe listă, relatează „The Guardian”.