Info Actual

Info Actual > Politică > Război total în Camera Deputaților. Legile votate azi i-au încăierat
Politică

Război total în Camera Deputaților. Legile votate azi i-au încăierat

Război total în Camera Deputaților din cauza legilor votate azi. Camera Deputaților a adoptat, astăzi, ca for decizional mai multe proiecte de lege, între care inițiativa social-democraților prin care se acordă pensie de urmaș, în valoare de 75% din salariul, soțului supraviețuitor și copiilor cadrelor medicale care și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus.

A fost aprobată și acordarea unei bonificații de 10% pentru cei care își plătesc impozitele la termen. Totodată, prin votul deputaților ar putea beneficia de amânarea ratelor toți cei care au credite la bancă, indiferent dacă veniturile acestora au fost afectate sau nu de criză.

 

Legile votate azi privind băncile și alegerile locale i-au încăierat

Modificarea Ordonanţei de Urgență a Guvernului privind amânarea ratelor a fost adoptată cu 208 voturi pentru 103 împotrivă și 8 abțineri, acest lucru a aprins spiritele între opoziție și putere. Amendamentele susținute de PSD, Pro România, UDMR şi PMP stabilesc, între altele, aplicarea prevederilor și pentru restanțieri, dar și pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei.

PNL îi acuză pe social-democraţi de populism și spun că vor ataca la Curtea Constituțională modificarea actului normativ.

Bogdan Huţucă, deputatul PNL: ”Acum, când resursele băncilor sunt mai preţioase decât oricând, băncile vor trebui să blocheze sume considerabile care ar fi trebuit să meargă cât mai repede în economie.”

De cealaltă parte, parlamentarii PSD susţin că propunerile vin în sprijinul populației și firmelor afectate de criză.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, lider interimar al PSD: ”Niciunde în lume nu este permisă capitalizarea dobânzii. Dacă dumneavoastră vreți în continuare românii să plătească o taxă către bănci, atacați la Curtea Constituţională şi să vedem și temeiul.”

PNL a anunţat că va ataca la CCR și proiectul de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților care prevede prelungirea cu șase luni a mandatului aleșilor locali din momentul încetării Stării de Urgență, dar și stabilirea de către parlament prin lege organică a datei alegerilor locale