Actual

Războiul din Ucraina scoate la iveală cea mai urâtă față a umanității: Zelenski anunță numărul copiilor uciși

Războiul din Ucraina scoate la iveală cea mai urâtă față a umanității: Zelenski anunță numărul copiilor uciși

Ziua de 1 iunie, care umplea, cândva, străzile de râsete, voie bună și bucurie, acum a devenit cea mai neagră zi din viața ucrainenilor. Aleile, parcurile, școlile, grădinițele și chiar spitalele, inclusiv maternitățile, din orașele Ucrainei bombardate haotic, sunt pătate cu sângele copiilor, îngerași nevinovați, târâți fără voia lor, într-un război al oamenilor mari. Mulți copii uciși, unii dispăruți, alții înfometați care stau, încă, prin buncăre și subsoluri, și nu în ultimul rând cei refugiați, unii chiar fără mamă și fără tată. Tragedia copiilor este incomensurabilă.

Războiul din Ucraina scoate la iveală cea mai urâtă față a umanității: Zelenski anunță numărul copiilor uciși

În apariția publică din seara de 1 iunie, Volodimir Zelenski, a apărut cu un tricou, care de această dată nu era Kaki și nu purta ”însemnele” sumbre ale războiului, ci cu unul negru pe care scria, ceea ce fiecare om din țara lui poartă, cu mândrie, în suflet: ”I’m ukrainian”.

Prin această filmare, Volodimir Zelenski a făcut bilanțul celor 98 de zile ale invaziei ruse, cu referire directă la micile suflete nevinovate. Și-a început discursul cu ”dragi ucraineni și ucrainence”: ”689 de copii au fost răniţi în urma atacurilor, iar 243 dintre aceştia au murit. Alţi 139 de copii sunt daţi dispăruţi”.

El a numit zece dintre copiii ucişi în acest război, spunând că nu este vorba despre numere, ci despre lumi distincte pe care armata rusă le-a distrus. Zelenski a menţionat că peste 200.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de ruşi până în prezent.

În același context, el a acuzat Rusia, afirmând că ”aceasta este una dintre cele mai odioase crime de război”. Are speranță, dar și încredere în forțele armatei sale și ale tuturor bărbaților care au ales să lupte cu invadatorul rus. Știe că și acolo sunt tați care luptă pentru viitorul, dar și viața copiii lor.

Iminenţa pedepsei este un principiu pe care Ucraina îl va preda Rusiei. Dar mai întâi de toate, trebuie să le arătăm pe câmpul de luptă că Ucraina nu va fi cucerită, că oamenii noştri nu se vor preda şi copiii noştri nu vor deveni proprietatea ocupanţilor„, a subliniat Zelenski.

Ziua de 1 iunie, o zi neagră în Ucraina

Cu durere profundă în suflet, fiind și el tată la rândul lui, spune că invadatorii arată că nu înțeleg nicicum cât de valoroasă este viața.

În fiecare an, de 1 iunie sărbătorim Ziua Copiilor. O zi specială când adulţii acordă atenţie specială drepturilor copiilor, siguranţei şi dezvoltării copiilor noştri. Dar din 24 februarie, totul s-a schimbat în ţara noastră. Şi fiecare zi este acum, la propriu, o zi a protecţiei pentru noi. Protecţie pentru toţi oamenii noştri, copii, viitorul nostru. Protecţia unei ţări libere unde fiecare copil poate, atunci când el sau ea creşte mare, să trăiască viaţa pe care o vrea. Fără coerciţie şi opresiune. Toată lumea vede ce aduce Rusia în Ucraina şi ce vrea să aducă în alte ţări europene. Dispreţ total pentru indivizi, pentru întregi naţiuni. Statul rus îşi dispreţuieşte chiar propriii cetăţeni, atât de mult încât ei nu înţeleg deloc valoarea vieţii umane. Soldaţii ruşi ucid şi mor ei înşişi ca şi cum nu ar fi oameni, ci doar praf. Praf sub picioarele stăpânilor Rusiei. Principiile vieţii noastre sunt complet diferite. Şi deşi viaţa s-a schimbat odată cu izbucnirea războiului, principiile noastre rămân aceleaşi. Fiecare persoană contează. Acesta este principalul lucru care ne deosebeşte de ocupanţi„, a mai spus Zelenski, în mesajul transmis miercuri noapte.