Actual Diverse

Razie de amploare în locațiile de lux din Herăstrău. Nuba, Argentine și alte localuri, percheziționate de IGPR

Razie de amploare în locațiile de lux din Herăstrău. Nuba, Argentine și alte localuri, percheziționate de IGPR
Nuba

Nuba, Poesia, Argentine și alte locații de lux din București au fost controlate de polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității economice din cadrul IGPR. Pe lângă restaurantele și cluburile de fițe, oamenii legii au descins și la o instituție publică.

Poliția a acționat pentru a strânge probe într-un dosar în care se cercetează obținerea ilegală de fonduri de la statul român, dar și neglijenţa în serviciu.

Concret, cele 15 percheziții sunt legate de faptul că, în 2021, 7 societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul alimentației publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăților care au fost afectate de pandemia COVID – 19.

Este vorba despre Nuba, La plăcinte, Argentine (locația din Herăstrău), Poesia, Drunken Lord, La Bistrot Francais, dar și Springtime

De asemenea, Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii este și ea în vizorul polițiștilor pentru că socitățile mai sus menționate nu ar fi îndeplinit toate condițiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, și ar fi obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro.

Nuba a luat bani de la stat, deși primea amenzi pe bandă rulantă pentru nerespectarea ordonanțelor

În timpul pandemiei, clubul Nuba a fost amendat în nenumărate rânduri pentru nerespectarea restricțiilor în vigoare, date prin ordonanță.

În perioada restricțiilor, potrivit informațiilor de la registru comerțului făcute publice de evz.ro, clubul Nuba a avut peste 10 milioane de lei cifra de afaceri, și profit de 2,5 milioane de lei, dar și datorii de 6,5 milioane de lei.

Deocamdată, reprezentanții localurilor vizate nu au avut nicio reacție față de această situație și nici IGPR nu a dat un comunicat oficial prin care să explice situația deoarece acțiunile din teren încă nu s-au terminat.