Actual

Răzvan Burleanu, un nou mandat la șefia FRF! Patru ani în încercarea de a readuce gloria fotbalului românesc

Răzvan Burleanu, un nou mandat la șefia FRF! Patru ani în încercarea de a readuce gloria fotbalului românesc

Ales cu majoritatea voturilor, mai exact 272, Răzvan Burleanu a fost singurul candidat de astăzi la funcția de Președinte a Federației Române de Fotbal. În acest moment echipa națională de fotbal trece printr-un moment mai dificil, marcat de lipsa rezultatelor din ultima perioadă.

FRF are nevoie în continuare de fiecare dintre noi. Speranţa este că putem împreună să împingem România la cel mai bun nivel al său. Misiunea noastră este să facem fotbalul mai bun”, au fost cuvintele lui Burleanu după obținerea unui nou mandat

Actualul președinte al FRF a ajuns în fruntea federației în 2014, la vârsta de 29 de ani, cu toate că nimeni nu i-a oferit prea multe șanse. Principalul său candidat era Gheorghe Popescu, iar renumele și experiența sa îl făceau principalul favorit. Însă, condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF, a schimbat definitiv rezultatul alegerilor:

“Mi-aş fi dorit să am un contracandidat, să dezbatem idei şi opţiuni, să avem contraargumente. Singurul lucru pe care îl extrag este că arătăm unitate şi determinare în drumul pe care îl străbatem deja de opt ani. Nu vin singur, ci alături de o echipă, echipa mea, a FRF, echipa dvs. Este un mix între entuziasmul noilor generaţii şi experienţa celor mai în vârstă. Nu am nicio îndoială că nu vom reuşi în noua noastră misiune. Am reuşit să depăşim mai multe momente de criză, să demonstrăm că putem crea noi generaţii competitive. Să nu uităm că împreună suntem o forţă, că suntem mai buni împreună”, a declarat actualul lider al FRF, Răzvan Burleanu, înainte de a fi reales.

El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Răzvan Burleanu a câştigat, la 18 aprilie 2018, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuţ Lupescu. Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Marţi, Burleanu a fost ales de toţi cei 272 de membri prezenţi la Adunarea Generală de la Arena Naţională.

În urma Adunării Generale de azi, s-a stabilit și componența Comitetului Executiv al FRF.

Răzvan Burleanu – președinte
Gino Iorgulescu – prim vicepreședinte
Octavian Goga – vicepreședinte
Emilian Hulubei – reprezentat al Sindicatului Jucătorilor
Kyros Vassaras – președinte CCA
Mihai Stoichiță – director tehnic
Alin Cioban – reprezentantul fotbalului feminin
Dorin Pentru Cristian Vornicu – reprezentantul fotbalului în sală
Cătălin Cighir – reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
Mihai Dăscălescu, Lajos Rancz – reprezentanții cluburilor din Liga 3
Auraș Brașoveanu, Marius Burcă – reprezentanții cluburilor din Liga 2
Daniel Niculae, Valeriu Argăseala- reprezentanții cluburilor din Liga 1