Actual Lifestyle

Recomandări pentru perioada caniculară. Ce să facem pentru a ne păstra intactă sănătatea

Recomandări pentru perioada caniculară. Ce să facem pentru a ne păstra intactă sănătatea

Ministerul Sănătății a oferit câteva recomandări esențiale pentru perioada de caniculă care urmează în România. În acest week end un val de căldură afectează întreaga Românie.

Recomandări pentru perioada caniculară. Ce să facem pentru a ne păstra intactă sănătatea

Acum în perioada când soarele este arzător, specialiștii Ministerului Sănătății oferă sfaturi pentru populație. Infoactual vă prezintă care sunt acestea, în cele ce urmează.

Evitați pe cât posibil expunerea la soare între orele 11.00 – 18.00.

Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Ventilatoarele nu trebuie să fie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius.

Dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți 2 – 3 ore zilnic în spații în spații care beneficiază de aer condiționat de aer condiționat (magazine, spații publice, cinematografe).

Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe.

Purtați pălării de soare, haine lejere și largi, din fibre naturale, de culori diferite.

Beți zilnic 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15-20 minute.

Nu consumați alcool, inclusiv alcool sau vin deoarece acestea favorizează deschidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți și roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă.

Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinărit etc).

Aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dezabilități) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă ni vi le solicită.

Păstrați contactul permenent cu rudele, vecinii, cunoștințele care sunt în vârstă sau cu dizabilități. Interesați-vă de starea lor de sănătate!

Foto: EVZ (deschidere)/ Facebook (interior)