International

Reconstrucția Ucrainei, datoria morală a tuturor țărilor. Cancelarul german: „consecințele se vor vedea și peste 100 de ani”

scholz

Prin intermediul unei comparații cu pagubele produse de cel de-al Doilea Război Mondial, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, atrage atenția cu privire la consecințele războiului, care vor fi vizibile și peste 100 de ani. Acesta a mai evidenţiat faptul că este responsabilitatea istorică a Germaniei de a sprijini Ucraina împotriva războiului de agresiune al Rusiei.

Reconstrucția Ucrainei, datoria morală a tuturor țărilor. Cancelarul german: „consecințele se vor vedea și peste 100 de ani”

Olaf Scholz a comparat situația din Ucraina cu cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialul este convins că vor exista efecte înfiorătoare și în Germania.

”Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele din cel de-al Doilea Război Mondial continuă să fie descoperite. Ucraina trebuie să fie pregătită pentru ce-o aşteaptă şi să lupte în următorii 100 de ani cu consecinţele războiului”, a declarat miercuri cancelarul, conform The Telegraph.

Scholz a subliniat că este profund convins că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va câştiga războiul iar Ucraina va exista în continuare.

„Libertatea şi securitatea vor învinge, aşa cum libertatea şi securitatea au triumfat cu 77 de ani în urmă, învingând lipsa libertăţii, violenţa şi dictatura”, a spus el.

Cancelarul a justificat de asemenea linia guvernului german, de sprijinire a Ucrainei. Pentru prima dată în istoria Republicii Federale Germania au fost trimise arme într-o regiune de război.

„A fost trimis, după atentă cumpănire, şi armament greu. Vom continua cu asta”, a asigurat el.

Atac dur al Ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk. Motivul pentru care au apărut acuzațiile

Președintele Germaniei, cunoscut pentru numeroasele sale poziții pro-Rusia de-a lungul anilor, și-a exprimat luna trecută dorința de a vizita capitala Ucrainei însă a fost refuzat de oficialii de la Kiev din cauza relațiilor apropiate cu Moscova.

În timp ce Olaf Scholz își spune părerea despre războiul din Ucraina, Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, îl atacă dur.

„A face pe cârnatul din ficat insultat nu sună foarte bine pentru un om de stat”, a spus el, şi continuă: „Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este o grădiniță”, a reacționat Melnyk într-un interviu acordat pentru ZDF.

Ambasadorul Andrii Melnik a făcut remarca într-un interviu acordat agenției de presă ZDF, sugerând că Scholz se comportă ca un copil după ce a optat să nu dea curs invitației președintelui Volodimir Zelenski de a vizita Kievul din cauza poziției ucrainenilor față de președintele german Frank-Walter Steinmeier. Acesta ar avea o relație bună cu Vladimir Putin.

„Nu poate funcționa asta dintr-o țară care oferă atât de multă asistență militară, atât de multă asistență financiară de care este nevoie când vine vorba de garanțiile de securitate care sunt importante pentru Ucraina în viitor, dar apoi spui că președintele nu poate veni”, a subliniat Scholz.

Președintele german a admis la începutul lunii aprilie că s-a înșelat în privința „nebuniei imperiale” a lui Vladimir Putin și a calificat gazoductul Nord Stream 2 drept o „greșeală”.

Scholz a mai spus că nu va merge în Kiev până când președintele Germaniei nu va fi invitat.