Info Actual > Politică > Regatul Unit, la masa de negocieri cu SUA. Regina Elisabeta a II-a, în prim-plan
Politică

Regatul Unit, la masa de negocieri cu SUA. Regina Elisabeta a II-a, în prim-plan

Regatul Unit, la masa de negocieri cu SUA. Regina Elisabeta a II-a, în prim-plan

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, și prima doamnă, Jill Biden, vor fi primiți duminică la Castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Vizita vine în condițiile în care președintele Statelor Unite va participa la summit-ul G7 din Cornwall, Anglia, care va avea loc în perioada 11-13 iunie. Palatul Buckingham a dat joi publicităţii detalii suplimentare referitoare la vizita preşedintelui Biden, scrie Agerpres.ro.

Așadar, Joe Biden, care se află în Regatul Unit pentru a lua parte la summitul G7, va deveni cel de-al 13-lea şef de stat american care se întâlneşte cu suverana britanică.

Cum va decurge vizita?

Regina Elisabeta îi va primi pe soţii Biden pe o estradă instalată în curtea interioară a palatului. Garda de onoare formată din Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri din Compania Reginei va prezenta onorul şi va intona imnul naţional al Statelor Unite.

Biden va însoţi apoi ofiţerii care comandă garda de onoare, maiorul James Taylor şi generalul-maior Christopher Ghika, la trecerea în revistă a gărzii, urmând să revină pe estradă ca să privească, alături de regină şi prima doamnă, trecerea în marş a militarilor.

Cine este președintele cu care regina Angliei nu s-a întâlnit niciodată?

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu toți președinții SUA, cu o singură excepție, anume Lyndon B. Johnson.

În anul 2019, regina l-a întâmpinat chiar și pe fostul președinte al SUA, Donald Trump, despre a cărui vizită în Anglia se spune că a fost foarte controversată întrucât Trump a încălcat protocolul regal de mai multe ori. Fostul președinte a întârziat 12 minute, nu s-a înclinat în fața reginei Elisabeta a II-a și i-a întors spatele, mergând înaintea ei.

La summit-ul G7 de la Cornwall se vor întâlni liderii Germaniei, Canadei, Franţei, Italiei, Japoniei şi Regatului Unit și va participa inclusiv președintele SUA, Joe Biden, conform aceleiași surse.