Info Actual

Info Actual > Politică > Regina Elisabeta: “Coronavirusul nu ne va înfrânge”
Politică

Regina Elisabeta: “Coronavirusul nu ne va înfrânge”

Regina Elisabeta a II-a a transmis primul sau mesaj televizat de Paste, de cand a devenit regina Marii Britanii. Iata ce a transmis in prag de Sarbatori!

In toata domnia sa, de 68 de ani, Regina Elisabeta a transmis un singur mesaj de Paste, sambata seara.

“Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate confesiunile şi atei. Sunt aprinse pe torturi şi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Ne uneşte”, conform Mediafax.

”Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a Învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare”, a adăugat regina.

”Anul acesta, Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, dar, stând separaţi, le oferim siguraţă celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr, avem nevoie de Paşte mai mult ca oricând”, a transmis aceasta, potrivit The Guardian.

”Coronavirusul nu ne va înfrânge. Pe cât de întunecată poate fi moartea – mai ales pentru cei care suferă -, lumina şi viaţa sunt mai mari”, a mai spus aceasta.

”Fie ca lumina vie a speranţei Paştelui să fie o călăuză puternică atunci când ne înfruntăm viitorul”, a conchis Elisabeta a II-a.